Saturday, October 26, 2013

Αντίποινα από Ε.Ε. για το θέμα της κατασκοπείας. - «Πιθανή νομική αποκατάσταση για τους πολίτες της Ε.Ε.».

Την πρόθεση της Ε.Ε. να απαγορεύσει σε Google και Yahoo να δίνουν στοιχεία Ευρωπαίων πολιτών στις αμερικανικές Αρχές χωρίς την άδειά της, απειλώντας τες ακόμα και με πρόστιμα, αποκαλύπτει δημοσίευμα των «New York Times».

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων που σε καθεστώς ανωνυμίας εκφράζουν την ανησυχία τους για τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχει για τις ΗΠΑ το σκάνδαλο των υποκλοπών τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Επισημαίνουν, μάλιστα, πως η εποχή του Ψυχρού Πολέμου όπου οι υπηρεσίες των ΗΠΑ έκαναν ό,τι ήθελαν στην Ευρώπη έχει παρέλθει.


Εν τω μεταξύ, μια αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα για να συζητήσει σχετικά με τις καταγγελίες για την εκτεταμένη κατασκοπεία από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος πολιτών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης ακόμη και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η εννεαμελής αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για να διερευνήσει μια «πιθανή νομική αποκατάσταση για τους πολίτες της Ε.Ε.» που έγιναν στόχος της καταγγελθείσας κατασκοπείας, αν και δεν είναι σαφές τι θα περιλάμβαναν ενδεχόμενα νομικά μέτρα.

TV100.gr
26/10/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin