Wednesday, October 2, 2013

Απέραντο Φρενοκομείο στον Γυάλινο Κόσμο...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ
(προέδρου της Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών,
δημοσιογράφου και συγγραφέα)
.
Δυστυχώς, το μνημόνιο δεν περιέχει -ακόμη- εντολές για την αντιμετώπιση της βίας στην Ελλάδα. Ετσι, το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρέθηκε, ευτυχώς, ελεύθερο να πάθει το τραλαλά του με το έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Επειδή, λοιπόν, μας άνοιξαν την πόρτα του φρενοκομείου οι ποικιλώνυμοι αφ' υψηλού διαμορφωτές πολιτικής και κοινής γνώμης, αλλά, προς το παρόν, οι απλοί πολίτες δεν είμαστε υποχρεωμένοι ντε και καλά να τυλιχθούμε μόνοι μας τον ζουρλομανδύα τους, ας ξανακοιτάξουμε όλα όσα κάποτε χαρακτήρισε Απέραντο Φρενοκομείο ο μακαριστός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Απομένει ίσως μια αχνή ελπίδα να εννοήσουμε κάπως τα αυτονόητα και ενδεχομένως να αντιληφθούμε ότι ακένωτη πηγή της εθνικής παρακμής μας αποτελεί η κοινή παραδοχή όλων πως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Τα φοβερότερα εγκλήματα, όμως, τελούνται διά παραλείψεως. Παρέλειψαν το καθήκον τους όλοι, βύθισαν την χώρα στην χρεωκοπία, τους Ελληνες στην απελπισία και το ελληνικό όνομα στην παγκόσμια ξεφτίλα. Αν πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί, υπάλληλοι, πνευματικοί ταγοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες δεν παρέλειπαν το καθήκον τους, η Πατρίδα θα ήταν μια λαμπρή και πλούσια χώρα. Είχε τα εφόδια.

Ας ξαναπούμε, λοιπόν, όλοι μαζί την Αλφα Βήτα της Πολιτείας με μια φωνή.
1. Οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται. Εδώ, όμως, παραλείπονται ή εφαρμόζονται κατ' επιλογήν. Κοιμούνται ή ξυπνούν κατά τα καλά και συμφέροντα.
2. Ολοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Αλλά εδώ μερικοί πολίτες είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Και μας μάντρωσαν στη Φάρμα των Ζώων.
3. Η κρατική βία είναι προϋπόθεση κάθε Πολιτείας και Δημοκρατίας. Ασκείται κατ' επιταγήν του νόμου και υπερασπίζεται την κοινωνία. Συλλαμβάνει τους κακοποιούς, αντιπυροβολεί τους τρομοκράτες και τους ληστές, εκτελεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κρατάει δεσμώτες φυλακή τους καταδίκους. Δίχως κρατική βία δεν υπάρχει κοινωνία ούτε Πολιτεία αλλά ζούγκλα. Εδώ, κατά περίπτωση, καταγγέλλεται σαν «έγκλημα της άρχουσας τάξης ενάντια στον Λαό». Ο Σωκράτης, όμως, ήπιε το κώνειο εθελοντικά, για να υπάρχει η Δημοκρατία και η ευνομία με κρατική βία.
4. Κάθε άλλη βία είναι απλώς βία και τιμωρείται από τον νόμο. Εδώ, όμως, εξαρτάται από την ιδεολογία. «Είναι Λαός» όταν καίει την Αθήνα και αθώους στην Τράπεζα, όταν κλείνει τις εθνικές οδούς με τα τρακτέρ «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», όταν ρημάζει καταστήματα, όταν διαλύει τα μαθήματα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, όταν, όταν, όταν. Αλλά «είναι φασισμός», όταν η Αστυνομία επιχειρεί να ανακόψει την βία για να προστατεύσει τους πολίτες, το δημόσιο αγαθό και το βιός των απλών.
5. Δεν διέπραξε φόνο η ΧΑ. Διέπραξε φόνους. Αλλά τότε σκότωσε «απλώς» ξένους οικονομικούς πρόσφυγες και αυτοί οι φουκαράδες δεν ψηφίζουν. Ας τους να πάνε.

Εδώ η δολοφονία, βλέπεις, έχει χρώμα, πολιτικό πρόσημο, συμβολισμό, ευκαιρία, τηλεπαράθυρα και, δώσ’ του, μπούρου μπούρου νύχτα μέρα. Χρειάζονταν να πέσει ένα παλικάρι για να εμφανισθεί ως από μηχανής -κυριολεκτικά- θεός κάθε πονεμένος πολιτικός και να «επαγρυπνεί» το πολιτικό σύστημα. Τώρα πια κοιμόμαστε ήσυχοι. Μπροστά στο πολιτικό αλαλούμ με την ΧΑ είναι παιδική χαρά το Απέραντο Φρενοκομείο του Κ. Γ. Καραμανλή. Τώρα τρελογιατρός ρωτάει τον μέγα ασθενή και του απαντάει η Ψυχιατρική:
Ερώτηση: Τι πάει να πει «κόμματα του συνταγματικού τόξου»;
Απάντηση: Μια μεγαλειώδης μπούρδα. Ο Λαός ψηφίζει το Σύνταγμα και το αλλάζει όταν θέλει. Το ΚΚΕ δεν γουστάρει το ισχύον Σύνταγμα και δηλώνει ότι αγωνίζεται να το ανατρέψει, να ψηφίσει άλλο, εντελώς αντίθετο, που θα επιβάλει την «λαϊκή εξουσία» σε ένα «λαϊκό κράτος» κ.λπ. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης παλεύει για ένα Σύνταγμα αντίθετο με το τωρινό: εθνικοποιήσεις, νταηλίκια, επαναδιορισμοί και νέοι διορισμοί στο Δημόσιο, όλα τζάμπα στον Λαό, παράς με ουρά και τα λοιπά. Οι ΑΝΕΛ άλλος χαβάς: εθνική ανεξαρτησία, καταγγελία πάντων και πασών, τέρμα οι ψεκασμοί και δικά μας όλα τα λεφτά. Το Ράιχ της η ΧΑ. Δεν χωράνε, μάστορα, όλα τούτα σε ένα Σύνταγμα ούτε στον αστερισμό του Τοξότη.
Ερώτηση: Και τότε γιατί, βρε βλάκα, δεν απαγορεύουμε όλα αυτά τα κόμματα;
Απάντηση: Επειδή, ρε έξυπνε, μονάχα ο Λαός εκλέγει τα κόμματα. Δεν τα διαλέγουν οι αντίπαλοί τους. Αυτό ονομάζεται Δημοκρατία. Το «τόξο» Μπανανία. Σήμερα Στα μέτρα σου διαλέγεις μονάχα Berbery’s και, άμα λάχει, θύμα.
Ερώτηση: Ποιον βλάπτει η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν τολμάει να πάει ο Σαμαράς; Κάνει ξανά αβάντα στη ΧΑ;
Απάντηση: Η σύσκεψη βλάπτει αποκλειστικά το Σύνταγμα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Μονάχα την ΧΑ αβαντάρει. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο Πρόεδρος συγκαλεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς. Και, αρέσει δεν αρέσει, ο φύρερ της ΧΑ είναι -μέχρι νεωτέρας- πολιτικός αρχηγός κι αυτός, γιατί τον ψήφισε ο Λαός. Ολοι τούτοι θα παραβιάσουν το πολίτευμα για να αποφασίσουν ότι το παραβιάζει ο Μιχαλολιάκος; Μην τρελαθώ!
Τέλος. Ο μέγας ασθενής σηκώνεται από τον καναπέ του τρελογιατρού, τρέχει σπίτι, στρώνεται στον δικό του καναπέ και κάνει ζάπινγκ στον Γυάλινο Κόσμο του.
 http://www.agelioforos.gr
30/9/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin