Thursday, October 24, 2013

Οικονομική ανάπτυξη και ηθική εξυγίανση…


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
(Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου)

- Η οικονομική ανάπτυξη είναι ανέφικτη χωρίς ηθική εξυγίανση. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκε δημοσίευμα της εφημερίδος ΤΟ ΒΗΜΑ, από το οποίο προέκυπτε, ότι κάποιος Τροϊκανός υπερέβη τα εσκαμμένα. Προσεγγίζει ομάδες επαγγελματιών και άλλων πολιτών και ζητεί οικονομικά ανταλλάγματα για την επιβολή ευνοϊκών γι’ αυτούς μέτρων.
Ζητήθηκε κατ' επανάληψη η επέμβαση του αρμοδίου Εισαγγελέως για την έρευνα της αληθείας του άνω δημοσιεύματος, με σκοπό να ακολουθήσει η προσήκουσα ποινική δίωξη κατά του υπαιτίου Τροϊκανού, εάν αυτό αποδειχθεί αληθές. Εάν δεόχι, να εφαρμοσθεί το άρθρο 191 α του Ποινικού Κώδικα (διασπορά ψευδών ειδήσεων). Ατυχώς η Εισαγγελία εσιώπησε. Κατόπιν τούτου, επισημαίνεται η ποινική ευθύνη του αρμοδίου Εισαγγελέως για την παράλειψη του καθήκοντος αυτού.


Πολιτεία, με 35 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι δυνατόν να σέβεται το Σύνταγμα της χώρας. Επίσης νομοθετήματα, που ευεργετούν εμπόρους ναρκωτικών, είναι επιλήψιμα, βλαπτικά για το κοινωνικό σύνολο και ηθικώς καταδικαστέα. Κατάπληξη προκαλεί το άρθρο 9 του Ν.4196/2013 δια του οποίου ορίζεται ότι όσοι κατά τη δημοσίευση του νόμου τούτου έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για εγκλήματα που προβλέπονται στο Ν.3459/2006 απολύονται, αν έχουν συμπληρώσει το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε. Την απόλυση διατάσσει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής.
Δηλαδή, αν ένας έμπορος ναρκωτικών καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 ετών και εκτίσει αυτή κατά το 1/3, απολύεται με πράξη του αρμοδίου Εισαγγελέως χωρίς καμμίαν άλλην έρευνα της συμπεριφοράς του στις φυλακές και της επικινδυνότητος αυτού, λόγω προηγουμένης εγκληματικής του δράσεως. Η διάταξη αυτή, όπως διατυπούται, αποπνέει σήψη και προκαλεί θλίψη σε όσους παρακολουθούν τα νομοθετήματα της χώρας.

Το χρέος είναι θάλασσα χωρίς βυθό. Ωστόσο, την τελευταία πεντακονταετία τουλάχιστον, όλα τα κράτη είναι χρεωμένα. Ακόμα και η υπερδύναμη των Η.Π.Α., οι οφειλές των οποίων υπερβαίνουν τα 16 τρις δολλάρια. Έν τούτοις επελέγη η μικρά Ελλάς δια να εφαρμοσθούν τα σχέδια των δανειστών της υφηλίου, παρά τη μεγάλη ιστορία της και τη μεγίστη συμβολή της στον πολιτισμό και την πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητος, ως και την ελευθερία των Λαών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών της, Τροϊκανοί, δεν αρκούνται μόνον στην λήψη μέτρων προς διασφάλιση της επιστροφής των ληφθέντων χρημάτων, αλλά επεκτείνονται σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής των Ελλήνων. Αξιώνουν να μεταβάλουν τις παραδόσεις και τις συνήθειες του Λαού. Ενοχλούνται διότι οι Έλληνες θέλουν να έχουν μίαν ιδιόκτητη κατοικία και μία θερινή, εάν αυτό τους είναι εφικτό.
Ήδη, ενώ η Κυβέρνηση υπερφορολογεί τους Έλληνες και έχει περικόψει απανθρώπως μισθούς και συντάξεις, αύξησε δε τις απολύσεις, ώστε η ανεργία να φθάσει περίπου το 34%, οι Τροϊκανοί ζητούν νέα μέτρα προς εξασφάλιση της εισπράξεως, εξ δις ευρώ επί πλέον το 2014, με την απειλή μάλιστα της μη εγκρίσεως της δόσεως του ενός δις ευρώ, που αναμενόταν.

Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου υπερχρέωσαν την πατρίδα μας για να εξασφαλίσουν την παραμονή του στην εξουσία και να θέσουν τους αντιπάλους του στον «ντουλάπι» της ιστορίας - όπως έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ - δια της αυξήσεως των αποδοχών των υπαλλήλων δημοσίου και ΔΕΚΟ και της άνευ φειδούς προσλήψεως νέων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως των υπηρεσιακών αναγκών.

Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπατήσαντος το Λαό για να ανέλθει στην εξουσία με το γνωστό ψεύδος «λεφτά υπάρχουν» και την υπόσχεση αυξήσεως μισθών και συντάξεων, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, μας παρέδωσε στα δεσμά των Μνημονίων, της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.
Ο πρώην Πρόεδρος του τελευταίου, Ντομινίκ Στρος Καν, είχε συλλάβει την ορθή λύση και είχε αποφασίσει να ζητήσει από τη Μέρκελ τη διαγραφή των ελληνικών χρεών. Αλλά η σύλληψή του με τη γνωστή κατηγορία και ο εγκλεισμός του στις φυλακές απέτρεψαν οιαδήποτε έγκαιρη συζήτησή του με την κ. Μέρκελ.

Μεταξύ των Γερμανών που υπερασπίζονται τους Έλληνες και την Ελλάδα διακρίνεται η Ελεονόρα Ζέλινγκ, η οποία στο εξαίρετο βιβλίο της με τίτλο «Μία πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα», υπενθυμίζει στους συμπατριώτες της τη συμβολή της Ελλάδος στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της ανθρωπότητος και ζητεί από αυτούς να διαθέσουν μόνον μία πεντάρα για κάθε επιστημονική ελληνική λέξη, που χρησιμοποιούν αυτοί και όλη η ανθρωπότητα, οπότε θα είχε αποσβεσθεί το χρέος των Ελλήνων.

Δεν υπολογίζει βεβαίως το αναγκαστικό δάνειο των γερμανικών στρατευμάτων, που δεν έχει επιστραφεί, ούτε τις αποζημιώσεις, που οφείλουν οι Γερμανοί για τις καταστροφές σε βάρος των Ελλήνων. Αλλά ούτε και την ωφέλεια της πατρίδας της εκ της εισπράξεως των τόκων των δανείων, της αγοράς προϊόντων των γερμανικών εργοστασίων από την πλειονότητα των Ελλήνων και των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η Κυβέρνηση, αν θέλει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες, οφείλει να ελέγξει με την προσήκουσα διαδικασία όλους εκείνους που αναγράφονται στη «Λίστα Λαγκάρντ» και να δημοσιεύσει τους μισθούς και τις συντάξεις όλων. Οι Έλληνες αξιώνουν την ισοπολιτεία. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό Καθηγητές Πανεπιστημίων Ιατροί, Πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων και Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων να παίρνουν σύνταξη κάτω των 1.500 ευρώ και εκφωνήτριες της κρατικής ΕΡΤ να εισπράττουν 280.000 ή και 300.000 ευρώ ετησίως.

Για τις ανισότητες αυτές οφείλουν να δώσουν λόγο κάποτε οι κυβερνώντες, όχι μόνον στον Ελληνικό Λαό, αλλά και στη Δικαιοσύνη.
proinoslogos.gr
23/10/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin