Sunday, October 27, 2013

«Αδειάζει» τον Απ. Τζιτζικώστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Υπεραμυνόμενος την απόφασή του να προσκαλέσει στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε το πρωί στο Mega ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως υποστήριξε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Με τη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου τοποθετείται ουσιαστικά και για την πρόσκληση Τζιτζικώστα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν στην παρέλαση, αφού κάνει λόγο για δύο γκάφες.
naftemporiki.gr
27/10/13
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

5 comments:

  1. Παραίτηση Τζιτζικώστα ζητεί το ΠΑΣΟΚ...

    Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα ζητεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις για ενδεχόμενο παραλληλισμό του Κινήματος με εγκληματική οργάνωση, επειδή έχει καταδικαστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Υπεραμυνόμενος την απόφασή του να προσκαλέσει στην παρέλαση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε το πρωί στο Mega ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως υποστήριξε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ είναι οργισμένη και ζητεί την παραίτησή του «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας».

    Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

    «Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

    Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».
    http://www.naftemporiki.gr/story/721297
    27/10/13

    ReplyDelete
  2. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης καταγγέλλει προσπάθεια διαστρέβλωσης της αναφοράς του για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι το Κίνημα είναι εγκληματική οργάνωση......

    «Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνιζει σε διευκρινιστική του δήλωση, συμπληρώνοντας πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».

    Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρινίζει ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».
    TV100.GR
    27/10/13

    ReplyDelete
  3. ΠΑΣΟΚ προς Τζιτζικώστα: Ελλειψη δημοκρατικού ήθους και ακραία ανοησία.....

    Την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα ζήτησε το ΠΑΣΟΚ λίγο μετά και τις νέες, τουλάχιστον ατυχείς, δηλώσεις του Περιφερειάρχη.

    Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος αναφέρει:

    Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι [εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ], υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

    Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63909406
    27/10/13

    ReplyDelete
  4. Νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Απ. Τζιτζικώστα...Ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης ...

    Νέα επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και των άλλων παρατάξεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης σχετικά με την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες παίζεται «θέατρο του παραλόγου».

    «Από την μια μεριά ο αμετανόητος περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας που ακόμη και το κόμμα του τον αδειάζει ως ανιστόρητο και γκαφατζή αλλά από την άλλη μεριά τι; Που βρίσκονται οι άλλες παρατάξεις; Άκρα του τάφου σιωπή».

    Σύμφωνα με τη Ν.Ε Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κακώς οι παρατάξεις που λειτουργούν στην περιφέρεια δεν έχουν πάρει θέση ακόμη για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ζήτημα δημοκρατίας.

    «Τα ζητήματα αυτά δεν προσφέρονται για δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές λογικές. Οφείλουν όλοι να πάρουν θέση. Παρατάξεις και περιφερειακοί σύμβουλοι. Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα πήρε θέση. Ο περιφερειάρχης δεν τίμησε τον θεσμικό του ρόλο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Κατά τη Ν.Ε Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζιτζικώστας έπρεπε ήδη να έχει δώσει την παραίτησή του.

    «Οφείλει να μην παραστεί στην παρέλαση δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έδειξε με την χθεσινή του δήλωση τον δρόμο, όπως δεν έχουν θέση και οι χρυσαυγίτες. Επιβάλλεται τώρα να πάρουν όλοι θέση και να μη κρύβονται» καταλήγει η ανακοίνωση.
    http://www.naftemporiki.gr/story/721402
    27/10/13

    ReplyDelete
  5. «Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ....

    και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε»......

    Και κατέληξε: «Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παραβρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού».

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin