Wednesday, October 16, 2013

Αρχές και ΜΜΕ πρέπει να συμμορφωθούν με το νόμο!..


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, 
(Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου)
*   Κατά το νόμο η μετάδοση από την τηλεόραση ή η μαγνητοσκόπηση, κινηματογράφηση και φωτογράφηση των προσώπων, που οδηγούνται ενώπιον των Δικαστικών ή Εισαγγελικών ή Αστυνομικών και λοιπών Αρχών, απαγορεύεται, οι δε παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 3 ετών και χρηματική ποινή 20.000 έως 200.000 ευρώ. Το έγκλημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.
Η βάναυση παραβίαση των διατάξεων αυτών δια της υπό τηλεοπτική κάλυψη οδηγήσεως σιδηροδεσμίων, τόσον του Άκη Τσοχατζόπουλου όσον και του αρχηγού και ορισμένων μελών ενός κόμματος του Κοινοβουλίου, έστω και κατηγορουμένων ως αυτουργών εγκληματικής οργανώσεως, δημιουργεί εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας.

  • Η δι' όλων των τηλεοπτικών δικτύων επανάληψη των αυτών ταπεινωτικών σκηνών, χωρίς καμμία αντίδραση της αρμοδίας Εισαγγελικής Αρχής, αποτελεί προκλητική κατάχρηση εξουσίας, συνεπαγομένη ποινική ευθύνη των αρμοδίων λειτουργών της αρχής αυτής, σε βαθμό κακουργήματος.
Όταν ακόμη και τα πρόσωπα των βιαστών αποκρύπτονται δια πλέγματος, τα δε ονοματεπώνυμα αυτών αποσιωπώνται και χρησιμοποιούνται οι ουδέτεροι χαρακτηρισμοί, τριαντάχρονος, τριανταπεντάχρονος, εξηντάχρονος κλπ., προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα να διασύρονται βουλευτές του Κοινοβουλίου, έχοντες το τεκμήριο της αθωότητος, όπως οι άνω κατηγορούμενοι, διότι αυτό επιθυμούν ορισμένοι παράγοντες του δημοσίου βίου της χώρας.
Βεβαίως ο Λαός αποδοκιμάζει κάθε εγκληματική οργάνωση. Αποδοκιμάζει όμως και αυτούς που επικρίνουν τους Δικαστές, όταν δεν συμφωνούν με όσα υποστηρίζουν. Ο Λαός αναμένει πολύ περισσότερο την δίωξη εκείνων, που συνέβαλαν, με τις πράξεις και παραλείψεις τους, στη σημερινή εξαθλίωσή του.
Για πολλοστή φορά ερωτάται: Γιατί δεν αποκαλύπτονται τα προκύπτοντα στοιχεία από τη Λίστα Λαγκάρντ; Γιατί αποσιωπώνται τα ποσά που διατέθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια επί υπουργίας και κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου; Γιατί δεν προχωρεί η υπόθεση σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Γιατί δεν ερευνάται το πόθεν έσχες ορισμένων πολιτικών με ψευδείς δηλώσεις; Γιατί δεν αποκαλύπτονται τα πρόσωπα που ίδρυσαν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες ενισχύθηκαν οικονομικώς από τα κόμματα. Και τέλος, γιατί δεν ερευνώνται οι κερδοσκοπήσαντες με τα CDS;

Από πρόσφατο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal (7/10/2013) προκύπτει ότι από το 2010 το Δ.Σ. του Δ.Ν.Τ. γνωρίζει πως το ελληνικό πακέτο μέτρων «δεν έβγαινε». Το 1/3 σχεδόν των μελών αυτού αμφισβήτησαν έντονα το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της 9ης Μαΐου του 2010. Υποστηρίχθηκε ότι αυτό ήταν λάθος σχεδιασμένο και μη βιώσιμο, διότι ήταν πρόγραμμα διασώσεως των ιδιωτών που είχαν ελληνικά ομόλογα των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το πρόγραμμα ζητούσε από την Ελληνική Κυβέρνηση να υιοθετήσει βίαιες μειώσεις των δημοσίων δαπανών και υπέρμετρες φορολογικές αυξήσεις. Δεν ήταν πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, αλλά της ίδιας της Ευρωζώνης, εδήλωσε ένας από τους συμμετασχόντες στην συνεδρίαση του Δ.Ν.Τ. του 2010. Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν τις τράπεζές τους, θυσιάζοντες τους Έλληνες και την οικονομία τους.
Γι’ αυτό ακολούθησαν δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων (ένας Υπουργός είπε στη συντροφιά του, πως οι συνταξιούχοι θα γίνουν «κιμάς») και παράλογες αυξήσεις όλων των φορολογιών. Τα μέτρα του πρώτου προγράμματος προεκάλεσαν βαθύτατη ύφεση και απονέκρωση της οικονομίας. Καθημερινώς αυξάνονται τα κενά καταστήματα σε όλες τις περιοχές των Αθηνών. Κάποιες συνοικίες δίνουν την εντύπωση ερήμου πόλεως. Η ανεργία έφθασε στο 28%. Η απραξία των καταστημάτων στα μη περαιτέρω. Κεντρική επιχείρηση με 10 υπαλλήλους εισέπραξε σε ένα πρωινό 30 μόνο ευρώ. 

Συγχρόνως αυξάνεται εξοντωτικά η φορολογία της ακίνητης περιουσίας, κατά 850% (από 500 εκατομμύρια ευρώ το ΕΤΑΚ σε 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ ο ΦΑΠ). Αυτό σημαίνει ότι οι Τροϊκανοί προσπαθούν να στερήσουν τους Έλληνες της ιδιοκτησίας και να περιαγάγουν αυτούς σε θέση πενήτων. Με αυτές τις συνθήκες, πώς να ελπίσουμε στην ανάπτυξη; Ποίος θα μας σώσει τη δύσκολη αυτή στιγμή και με ποιο τρόπο; Πάντως όχι αυτοί που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση, έστω κι αν άλλαξαν κομματική επωνυμία.
proinoslogos.gr
16/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin