Saturday, October 26, 2013

Τί απαντά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόσκληση της Χ.Α.-Ανακοίνωση της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. -Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος», διαμηνύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας στις έντονες διαμαρτυρίες για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικαλούμενη τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), τονίζει ότι «είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο». 

 

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Νωρίτερα, η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή.

 

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να ανακαλέσει αμέσως «την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής». 

 

Newsroom Enet
enet.gr, 26/10/13
-------------------------------


  • «Πυρά» ΠΑΣΟΚ κατά Τζιτζικώστα για την πρόσκληση στη Χ.Α. .....Διότι η Περιφέρεια Μακεδονίας έστειλε πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 
Εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ «Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος», επισημάνει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το ‘ΟΧΙ’ των Ελλήνων».
efsyn.gr, 26/10/13
--------------------------------


  • Θεσσαλονίκη: Η ΔΗΜΑΡ δεν πάει στην παρέλαση λόγω Χ.Α. ....
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή.
Σοβαρό ατόπημα και πρόκληση χαρακτηρίζουν οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ την επιλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, «ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων».......enet.gr, 26/10/13
------------------------
  • Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και «να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής» για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 
«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος» τονίζει η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. 
 

Σημειώνει ότι ο «Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού». 

 

«Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το "ΟΧΙ" των Ελλήνων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
enet.gr, 26/10/13 
-------------------------
  • VIDEO:  «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (27/10/13)... 


Απόστολος Τζιτζικώστας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι δεν θεωρεί πως «απενοχοποιεί ένας περιφερειάρχης τη Χρυσή Αυγή με το να κληθεί εκ του νόμου βουλευτής σε μία παρέλαση».

Απέρριψε επίσης την άποψη ότι κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χ.Α. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης άνοιξης, λέγοντας: «Αλίμονο αν κινείται ένας πολιτικός με τη λογική των επόμενων εκλογών».

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin