Wednesday, October 23, 2013

Γ. Στουρνάρας: Οι δηλώσεις Ρεν ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη που έχoυν δανειστεί από τον EFSF. -Όλα υπό επιτήρηση έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων

Φυσιολογική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών την τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα παραμείνει υπό επιτήρηση έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχει λάβει.

«Αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το EFSF. Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών απατώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και πρόσθεσε πως «σε μία Ομοσπονδιακή Ευρώπη όλων μας οι προϋπολογισμοί είναι κάτω από τον έλεγχο και των υπολοίπων».


Ο υπουργός επέμεινε ότι δεν πρόκειται για κάποιο ανησυχητικό ζήτημα.
Κληθείς να απαντήσει για το εάν η ελληνική πλευρά προτίθεται να συμπληρώσει το δημοσιονομικό κενό με περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων,  ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει ευθέως και περιορίστηκε να πει πως «θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Οι δηλώσεις Ρεν
Την Τετάρτη ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βαλαβάνη, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς «ενισχυμένης επιτήρησης»  μετά το τέλος των μνημονίων και μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων που έλαβε.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ρεν, οι κανόνες για την επιτήρηση μετά το τέλος του Προγράμματος έχουν ενσωματωθεί στη Συνθήκη για τον ESM, η οποία αποτελεί διακυβερνητική συνθήκη και έχει συμφωνηθεί από τα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
«Θα δοκιμάσουμε σύντομα, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους,  τόσο τη Συνθήκη για το Ευρώ όσο και για τον ESM, και τότε θα ισχύει ότι εφ’ όσον το όριο του 75% δεν έχει επιτευχθεί, η επιτήρηση θα συνεχίζεται», σημείωσε ο κ. Ρεν, προσθέτοντας ότι το «πόσο χρόνο ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί».
naftemporiki.gr
23/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 


 


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin