Wednesday, November 27, 2013

Έτσι θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες κατασκευαστικές επιχειρήσεις...


Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,
Πολιτικού Μηχανικού


-  Στην εποχή της οικονομικής κρίσης οι κατασκευές δεν είναι απλώς οι πυλώνες της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και η "λύση" για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης, σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο τεχνικός κόσμος είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας μας, όπως είχε συμβεί και στην εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Με την οικονομική συμπαράσταση, μέσω των τραπεζών, προς τις μικρομεσαίες κατασκευαστικές επιχειρήσεις και θέσπιση ευνοϊκότερων όρων από την Πολιτεία, θα επιτευχθεί μείωση της ανεργίας που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας.
Το ΕΣΠΑ, εκτός της γραφειοκρατίας που απαιτεί, χρηματοδοτεί το 50% των επενδύσεων, ενώ για το υπόλοιπο απαιτεί 50% ίδια κεφάλαια από τον ιδιώτη. Δηλαδή για να πραγματοποιηθεί μια επένδυση μέσω ΕΣΠΑ  π.χ. 300.000 € απαιτείται από τον ιδιώτη να συνεισφέρει 150.000 €, που ασφαλώς ούτε να το διανοηθεί δεν μπορεί.

  • Επίσης πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί το ύψος των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης και να αυξηθούν οι τιμές μονάδος που απαιτούνται για την κατασκευή δημοσίων έργων, ώστε οι τεχνικές εταιρείες να δώσουν το εισιτήριο για μελλοντική επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω των κατασκευών.
Προτεραιότητα των Ηπειρωτών είναι η κατασκευή της Ιονίας οδού και του Ε-65, με τη στήριξη και των μικρομεσαίων τεχνικών επιχειρήσεων σε επίπεδο περιφερειακό, προκειμένου να επιτευχθεί διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας, με απώτερο σκοπό την συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή μας.
Πιστεύουμε ότι τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει και ότι τα μεγάλα αυτά έργα θα μπουν στο δρόμο της υλοποίησης.

proinoslogos.gr
26/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin