Monday, November 18, 2013

«Δεν είναι μόνο οι φτωχοί που πρέπει να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς».

Υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να προστατευτούν από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας εκτός από αυτούς που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς.
«Πέρα από το όριο της φτώχειας, υπάρχει και η λογική της αδυναμίας» ανέφερε ο κ. Σκορδάς μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν θα χαρακτηρίζονταν φτωχοί.

Πρόκειται για ανθρώπους όπως είπε που είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι, είτε γιατί έχουν πλακώσει όλοι οι φόροι μαζί αυτό το διάστημα και έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους, είπε ο υφυπουργός αναφερόμενος στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.



«Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη και τα συζητάμε. Tο πλαίσιο το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του για προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων, από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε μία λύση και μία διέξοδο» πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με προτάσεις της τρόικας για πλήρη εφαρμογή του μέτρου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως «αυτό είναι ξεκάθαρο και κατηγορηματικό κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο».

Φλώρα Πέτση

zougla.gr
18/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. «Καίνε» οι πλειστηριασμοί, προωθείται συμψηφισμός οφειλών...

    Tο ενδεχόμενο ρήγματος στη συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού, με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών, επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των δανειστών μας, στη συνάντηση που έγινε σήμερα το απόγευμα. Παγώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής

    Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 επισημαίνοντας στην τρόικα ότι οποία λύση είναι αυτή που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει να θίγει τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και επιπλέον να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δυο κυβερνητικών εταίρων ώστε να περάσει από τη Βουλή.

    Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η απόφαση αφορά τις αποφάσεις και των δυο κομμάτων που την στηρίζουν. Παρά το γεγονός ότι στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου, η σημερινή συνάντηση με την τρόικα δεν κατέληξε σε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    Όπως σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση: "Συζητήσαμε επί γενικών αρχών. Η τρόικα δεν ανοίγει θέμα ανατροπής των πάντων. Προκύπτει ότι δεν θίγει ζητήματα που να αφορούν τις ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες". Αξιωματούχοι του υπουργείου σημείωσαν επίσης, πως αυτή η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, αλλά "ούτε μπορεί να πει κανείς ότι συμφωνήσαμε ούτε ότι διαφωνήσαμε".

    Ωστόσο, αν και στο θέμα των πλειστηριασμών δεν διαφάνηκε καμιά πρόοδος, στην περίπτωση των εμπορικών μισθώσεων που, επίσης, συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, η τρόικα φαίνεται ότι υποχωρεί, όσον αφορά την προστασία των παλαιών μισθωτηρίων συμβολαίων.

    Αντίθετα, για τα νέα συμβόλαια στις εμπορικές μισθώσεις, η τρόικα επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση. Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε σαφές ότι και σε αυτό το θέμα δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς εκκρεμεί ακόμα η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των παρεμβάσεων στην αγορά που θα κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ που θα παρουσιαστεί στις 27 Νοεμβρίου 2013.

    Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν ότι στις προθέσεις είναι να υιοθετηθούν οι περισσότερες προτάσεις του ΟΟΣΑ, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά.

    Συμψηφισμό οφειλών προωθεί το υπουργείο Εργασίας.....http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=192882
    18/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin