Thursday, November 28, 2013

Επίθεση των δανειστών σε όλα τα μέτωπα!..

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, 
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

-Το Κράτος αντί να μειώσει τις δαπάνες του, φορολογεί ανύπαρκτη περιουσία των πολιτών, με το να υπολογίζει την φορολογητέα ακίνητη περιουσία τους με τις αντικειμενικές αξίες του 2004. Δια της φορολογίας αυτής παραβιάζεται το Σύνταγμα, προβλέπον (άρθρο 4 παρ. 5), ότι κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια βάρη «ανάλογα με τις δυνάμεις του» και όχι βάσει ανυπάρκτου περιουσίας.
Παραβιάζεται ο νόμος για τις αντικειμενικές αξίες όταν αυτές δεν έχουν προσαρμοστεί στις πραγματικές από το 2007, παρά το γεγονός ότι δια νόμου απαιτείται υποχρεωτική αναπροσαρμογή τούτων ανά διετία.

Αλλά και αυτό το Μνημόνιο προέβλεπε την υποχρέωση του Κράτους «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 να έχει αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτές προς τις τιμές της αγοράς».
Η Κυβέρνηση όφειλε πριν απολύσει τους εργαζομένους υπαλλήλους να απομακρύνει εκείνους που προσελήφθησαν από αυτή, να σταματήσει τις νέες προσλήψεις και να παύσει να διατηρεί οργανισμούς, που προ πολλού έπρεπε να έχουν κλείσει ή αποκρατικοποιηθεί.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Dirk Muller σε ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού FOCUS αναλύει τη θεωρία, ότι η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες. Και προσθέτει, ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη και το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να έχουν και αυτοί μερίδιο. Το συνολικό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη αυτής των Η.Π.Α. ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως, οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης γίνονται συστηματικώς από τις Η.Π.Α.
Καμμία συμφωνία δεν τηρήθηκε. Ο Λαός και η οικονομία της χώρας οδηγήθηκαν στον κατήφορο. Κατά τα MMΕ το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και εκυριάρχησε μία χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους, εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων» - κατά τον Γ. Παπανδρέου - των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» Η καμπάνια αυτή ασφαλώς κατευθύνθηκε έξωθεν.

  • Το μήλον της έριδος ήταν τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφος της μόνον μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σπανίων ορυκτών. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει, ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υλοποιών κάποια σχέδια, το 2009 εδήλωνε, ότι δεν έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμα. Και ο υπουργός του Γιάννης Μανιάτης έλεγε, πως δεν είμαστε ούτε στη Σαουδική Αραβία, ούτε στη Νορβηγία. Τώρα όμως μία έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από υδρογονάνθρακες, τα οποία μόνον στην περιοχή της Νοτίου Κρήτης, θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 427 δις ευρώ.
Ο κ. Muller περαιτέρω γνωρίζει, ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στα ευρωπαϊκά προγράμματα διασώσεως, φοβούμενος, ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των Η.Π.Α. στην Ευρώπη. Αλλά επεκράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Άνγκελα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος επισημαίνει ο άνω συγγραφεύς είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.
Ο ρόλος του Δ.NT. είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης αυτής και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρίες, έναντι πενιχρού τιμήματος.
Ο Γερμανός ειδικός καταλήγει, ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά, τα δε προγράμματα λιτότητας είναι μία παράνοια τελικά. Υποστηρίζει επίσης ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον καγκελάριο Μπρούνινγκ. Τα κράτη εξαντλούνται και η εθνική οικονομία βυθίζεται στο χάος.
Ήδη η Τρόικα συμφωνεί μεν να παραμείνουν οι πολεμικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, υπό τον όρο να περιορισθούν στο 50%, τα δε υπ' αυτών παραγόμενα βιομηχανικά προϊόντα να μην εξάγονται. Αλλά η αξίωση αυτή είναι προδήλως καταχρηστική και προσκρούει στο άρθρο 17 της ΕΣΔΑ, όπως και πολλοί άλλοι όροι του επαισχύντου Μνημονίου που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου.

proinoslogos.gr
27/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin