Tuesday, November 26, 2013

Μ.Σουλτς: Η τρόικα δεν γίνεται να λέει «συγνώμη λάθος» ατιμωρητί. -Καθήκον της είναι η εξυγίανση της χώρας.

«Μερικές φορές εκπλήσσομαι για το ότι οι θεσμοί, όταν δεν είναι πολιτικοί, μπορούν ατιμωρητί να λένε κάτι και την επόμενη μέρα να λένε κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στα λάθη ή τις παλινωδίες της τρόικας.

«Δηλώσεις που κάνει κάποιος σε τόσο αμφίρροπες καταστάσεις, έχουν προεκτάσεις» τόνισε ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι καθήκον της τρόικας είναι η εξυγίανση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι για να εξυγιανθεί μια χώρα θα πρέπει να ενισχυθούν οι θετικές τάσεις και όχι να αναστέλλονται.

«Μερικές φορές εκπλήσσομαι για το ότι οι θεσμοί, όταν δεν είναι πολιτικοί, μπορούν ατιμωρητί να λένε κάτι και την επόμενη μέρα να λένε κάτι διαφορετικό. Ας πούμε το ΔΝΤ μπορεί να πει ότι η Ελλάδα δεν έχει πλεόνασμα. Να πει η Ελλάδα έχει έλλειμμα. Και αυτό είναι κάτι που το ισχυριζόντουσαν μάλιστα πριν από κάποιες εβδομάδες. Έλεγαν, η Ελλάδα δεν θα σημειώσει πλεόνασμα. Τουναντίον θα σημειώσει έλλειμμα. Και το έλεγαν την εποχή που η ελληνική κυβέρνηση έλεγε μας συγχωρείτε, αλλά έχουμε κάνει τους δικούς μας λογαριασμούς και έχουμε πλεόνασμα. Όχι έλεγε το ΔΝΤ. Έλλειμμα. Και μετά ξαφνικά προκύπτει ότι η Ελλάδα εμφανίζει πλεόνασμα και εμφανίζεται στη συνέχεια και το ΔΝΤ και λέει "συγνώμη λάθος". Μα αυτό δεν γίνεται. Δηλώσεις που κάνει κάποιος σε τόσο αμφίρροπες καταστάσεις, έχουν προεκτάσεις» είπε.

Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι μπορεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όλους όμως τους συνδέει η άποψη «αρκετά πια με τις θυσίες, υπήρξαν αρκετές θυσίες αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ανάκαμψη και θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι φεύγει με ένα θετικό συναίσθημα από τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση και με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία. Είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα στο δεύτερο συναπτό έτος ύφεσης, για πρώτη φορά έχει ρεαλιστικά πλέον τη δυνατότητα της οικονομικής ανάκαμψης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: «Τώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μιας επίπονης διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής και αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ, χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων για να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και να δρέψουμε τους καρπούς των θυσιών στις οποίες υποβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός. Χρειαζόμαστε και τη δική σας στήριξη αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Εννοείται ότι οι σκεπτόμενοι μόνο με τεχνοκρατικούς όρους, δεν υπολογίζουν την τεράστια ευθύνη που μεταφέρουν στους ώμους των βουλευτών, όταν καλούμεθα να ψηφίσουμε μέτρα που επιδεινώνουν την κοινωνική συνοχή χωρίς να έχουν δημοσιονομικό όφελος και απειλούν τη σταθερότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής θυμίζοντας ότι «οι θυσίες άφησαν βαθιά σημάδια στον ελληνικό λαό σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό» συμπλήρωσε.

mme.gr
26/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin