Friday, November 15, 2013

ΥΠΕΞ: Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013
O Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο. Η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία της Κύπρου. Εργάστηκε ακάματα για την επίλυση του Κυπριακού από διάφορες θέσεις. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προετοίμασε και οδήγησε την Κύπρο στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.


Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, αλλά και προς όλο τον Κυπριακό λαό, στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη είναι να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο Κυπριακό. Μια λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Μια λύση συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μια λύση που επιτρέπει σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να ζουν σε ένα περιβάλλον θεσμικά δίκαιο, ευρωπαϊκό, σταθερό και λειτουργικό. Σε μία χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μία διεθνή νομική προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Σε μία χώρα που ξαναβρίσκει τον δυναμικό οικονομικό ρόλο της στην ανατολική Μεσόγειο και γίνεται πεδίο ευημερίας και προκοπής για όλους τους πολίτες της.

 mfa.gr
15/11/13

---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin