Monday, November 18, 2013

Εταίροι αλλά προπάντων δυνάστες...

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου (ethnos.gr)
Παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται στην Αθήνα σε κάθε επιθεώρηση, αναρωτήθηκα πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος την ταπείνωση. Και αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ενώ λαμβάνει διαβεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των επικεφαλής της τρόικας ότι η αξιολόγηση «θα κυλήσει ομαλά», βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για τις καθυστερήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων και να μη δύναται να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον λαό, που εκφράστηκαν δημόσια.
Εάν μελετήσει κανείς τις αρχές του μνημονίου, θα αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, και ο σημερινός και όποιος τον αντικαταστήσει, είναι σιδηροδέσμιος -και χρησιμοποιώ επί τούτου τη λέξη. Προς τι η έκπληξη; Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν το πάνω χέρι σ' αυτήν την ερμαφρόδιτη σχέση που άρχισε το 2010 μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Εχουν τον τελευταίο λόγο.

Το μέγα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει και ο κ. Τσίπρας, εάν ο λαός τον επιλέξει, είναι ότι δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί, όσο και αν το επιθυμεί, όσο και αν η ψήφος του λαού στην ουσία θα σημαίνει εντολή για εκδίωξη της τρόικας. Οι υπογραφές του Μαΐου του 2010 δεσμεύουν και όλους τους επόμενους. Το ΔΝΤ είναι αυτό που είναι, αποτελεί τον ναό του καπιταλισμού και δεν περιμένει κανείς ότι θα συναντήσει έστω και έναν ευαίσθητο γραφειοκράτη. 
  • Τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα φέρθηκε σκληρά -όπως επιτάσσει το καταστατικό του- αλλά σε μερικές περιπτώσεις προσπάθησε το ίδιο να κατεβάσει τον πήχη που σήκωναν επιδεικτικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αποδεικνύονται χειρότεροι των εχθρών μας.
Από την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό, δεν είδαμε ούτε μισή πράξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους, αντίθετα αυτοί ήταν η αιτία για να επιβληθούν τα σκληρότατα μέτρα και να οδηγηθεί ο λαός στη φτώχεια. Η πολιτική τους είναι καταστροφική από την αρχή, και από τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός δεν έδωσε τη μάχη για να κερδίσει τα αυτονόητα, το παιχνίδι χάθηκε και για όσους επεδίωξαν να κυβερνήσουν στη μνημονιακή Ελλάδα.
Ο σοφός λαός έχει ψωμοτύρι τη φράση «εάν αυτοί είναι οι φίλοι μας, πώς θα είναι οι εχθροί μας». Αυτό ακριβώς συμβαίνει από το 2010. Οι εταίροι μας είναι αυτοί που έχουν γονατίσει στα τέσσερα την πατρίδα μας.
ethnos.gr
17/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin