Sunday, November 17, 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Να συλληφθούν οι οδηγοί των διπλοπαρκαρισμένων.

Τη σύλληψη των οδηγών αυτοκινήτων οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους σε διπλή και τριπλή σειρά ή και σε λεωφορειολωρίδες κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης ζήτησε χθες ο εισαγγελέας με έγγραφό του στη διεύθυνση Τροχαίας...

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Επισημαίνει πως «επικρατεί έκνομη κατάσταση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες» και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα.


Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής στο έγγραφό του αναφέρει όλες τις περιπτώσεις που συμβάλλουν στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ειδικά μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, ζητώντας πλέον από την τροχαία να εφαρμόσει τον νόμο. Ειδικά για τις περιπτώσεις στις οποίες παρατηρείται οδηγοί να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε διπλή ή τριπλή σειρά, όπως και στον χώρο των λεωφορειολωρίδων, τονίζει ότι αυτό συνιστά το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 292 του ποινικού κώδικα, και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία για τους οδηγούς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 417 του κώδικα ποινικής δικονομίας.

  • Για τις περιπτώσεις αυτές, που ο εισαγγελέας θεωρεί ότι επιτείνουν το πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναφέρει ακόμη ότι πρέπει άμεσα να επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις με αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος του παραβάτη οδηγού, αλλά και την άμεση απομάκρυνση του οχήματος με γερανό.
Εκτός του ζητήματος της παράνομης στάθμευσης ο εισαγγελέας στο έγγραφό του προς την τροχαία υπογραμμίζει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και για άλλες παραβάσεις στους δρόμους του κέντρου. Ειδικότερα αναφέρεται στην κατάληψη δρόμων με αντικείμενα από ιδιοκτήτες περιπτέρων και καταστημάτων, αλλά και στην κυκλοφορία αυτοκινήτων που εκπέμπουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καυσαερίων. Σχετικά με τη ρύπανση ο εισαγγελέας επικεντρώνεται κυρίως στα ταξί, ζητώντας από την τροχαία να γίνουν έλεγχοι για τους ρύπους που εκπέμπουν και να βεβαιώνονται οι παραβάσεις σε συνδυασμό με την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
ΛΙΓΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
Πάντως από την πλευρά της τροχαίας τονίζεται ότι το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση στο κέντρο έχει γιγαντωθεί λόγω της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και πως η δύναμη που έχει η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο βαθμό για την οριστική αντιμετώπιση των σταθμεύσεων. Ακόμη, σημειώνεται πως τροχονόμοι βεβαιώνουν καθημερινά τουλάχιστον 100 παραβάσεις στάθμευσης στο κέντρο.
Η δύναμη της τροχαίας είναι μειωμένη κατά 150 αστυνομικούς σε σχέση με την προβλεπόμενη δύναμη και οι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται στα τμήματα του κέντρου. Μάλιστα λόγω των μέτρων που λαμβάνονται σε καθημερινή βάση επιστρατεύονται αστυνομικοί από υπηρεσίες της περιφέρειας του νομού, οι οποίοι επιφορτίζονται με την πρόληψη ατυχημάτων στα εθνικά δίκτυα.

makthes.gr
16/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin