Monday, November 18, 2013

"Πονοκέφαλος" στο Μαξίμου από την παραίτηση της Συγκλήτου

Της Μαρίνας Μάνη

Νέα δεδομένα προκαλεί η ομαδική παραίτηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις.

Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζουν «με δισταγμό» τη λύση της πολιτικής επιστράτευσης.


Οπως λένε αξιόπιστες πηγές, εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ακολουθήσει δυναμική κινητοποίηση των υπαλλήλων μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους («ενδεχομένως και κατάληψη»), με κίνδυνο να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις εάν υπάρξει είσοδος αστυνομικών δυνάμεων στο Ιδρυμα.

Οπως επισημαίνουν μάλιστα, μία τέτοια εξέλιξη προδιαγράφουν τα παραιτηθέντα μέλη της Συγκλήτου όταν λένε πως δεν μπορούν να εργασθούν με την παρουσία της αστυνομίας.


  • Προς το παρόν, προκρίνεται ως λύση να κληθούν καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν κανονικά αύριο στα αμφιθέατρα για μάθημα, ώστε η λειτουργία του Καποδιστριακού «να αποκατασταθεί στην πράξη».

Η ίδια τακτική θα τηρηθεί και για το ΕΜΠ, το οποίο έμεινε χωρίς μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.


  • Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες ώρες.
capital.gr
18/11/13
 


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin