Wednesday, November 27, 2013

Προς εκτόνωση η κρίση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. -Δέσμευση Αρβανιτόπουλου ότι δεν θα γίνουν απολύσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τη θετική έκβαση της συνάντησης του υπουργού Παιδείας με τη μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών. Τη δέσμευση του Κ. Αρβανιτόπουλου ότι δεν θα απολυθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος επισήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης. Την Πέμπτη θα ληφθεί η κρίσιμη απόφαση στη γενική συνέλευση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. 

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» δήλωσε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε τη βούληση της Συγκλήτου να λειτουργήσει άμεσα. 
 
Η πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.
 
Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.
 
Νωρίς το απόγευμα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντάται και με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Σχόλια κύκλων του υπουργείου Παιδείας  
 
«Για το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, διαθεσιμότητα δε σημαίνει απολύσεις» σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου, προσθέτοντας: «Γι' αυτό ανακοινώσαμε το πρόγραμμα επανατοποθέτησης των 650 σε Ιδρύματα που έχουν κενά. Είθε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, για προγράμματα κινητικότητας από τα Ιδρύματα ή άλλους φορείς του Δημοσίου, που θα απορροφήσουν το σύνολο όσων είναι σε διαθεσιμότητα».
 
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Διαβάστε επίσης:
 
  enet.gr
27/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin