Friday, November 8, 2013

ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Κύριο έργο της σημερινής κυβερνήσεως είναι η επιβολή φόρων προς κάλυψη του ελλείμματος που έχει επισημάνει η Τρόϊκα. Ενόψει τούτου ερωτάται τί χρειάζεται η στρατιά των ειδικών συμβούλων στα περισσότερα υπουργεία; Άλλωστε αείποτε εύκολη λεία των φορομπηχτικών υπηρεσιών του δημοσίου είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
 
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα όλων γιατί δεν φορολογούνται οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Και γιατί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. Τα χρήματα των Ελλήνων που έχουν φυγαδευθεί στο εξωτερικό θα ήσαν αρκετά για να εξοφληθεί το δημόσιο χρέος. Και όμως δεν θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό των χρημάτων τούτων.
 
Οι καταρτίζοντες τα φορολογικά νομοσχέδια θα πρέπει να διευκρινίσουν ότι η φορολογούμενη επιφάνεια των διαμερισμάτων πρέπει να είναι ο πραγματικός εσωτερικός ωφέλιμος χώρος τούτων και όχι το περίγραμμα των εξωτερικών τοίχων της οικοδομικής αδείας. Οι εξωτερικοί τοίχοι, ανάλογα με την παλαιότητα και το είδος της οικοδομής έχουν πάχος από 20 cm έως 100cm. Είναι ορθό και δίκαιο να αναγνωρίζεται δικαίωμα απομειώσεως του εξωτερικού εμβαδού κατά 5%, 10%, 15% κλπ. αναλόγως του ως άνω πάχους. 
 
Δεν πρέπει να φορολογούνται μελλοντικά δικαιώματα αόριστα και αβέβαια (όπως ο λεγόμενος αέρας), παρά μόνον εάν και όταν αυτά υλοποιηθούν.  Το δικαίωμα του υψούν σε παλαιά ακίνητα ανεγερθέντα με τον παλαιό πολεοδομικό κανονισμό, ουσιαστικώς καταργείται από τους νεωτέρους αντισεισμικούς ομοίους, που δεν επιτρέπουν την προσθήκη ορόφων στον υπάρχοντα σκελετό εκ μπετόν αρμέ του κτιρίου, έχοντα ολιγότερο σιδηρούν οπλισμό του προβλεπομένου στους νεώτερους κανονισμούς και ως εκ τούτου περιορισμένη αντοχή. Είναι ορθό να φορολογείται από τώρα το άνω δικαίωμα; 
 
Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πρέπει να είναι υποδεέστερες κατά 35% τουλάχιστον των αγοραίων και όχι πολύ μεγαλύτερες, όπως συμβαίνει σήμερα, όπου επιβάλλεται φορολογία για το 2013 με αντικειμενικές αξίες του 2007 που είναι μεγαλύτερες κατά 80% των σημερινών αγοραίων.
Αντί του ποσού των 450 εκατομμυρίων που εισέπραττε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή από το φόρο ακινήτων (ΕΤΑΚ), σήμερα, με τον ισχύοντα νόμο περί φορολογίας ακινήτων, επιδιώκεται είσπραξη 4,5 δισεκατομμυρίων, ήτοι η είσπραξη φόρου κατά 850%  ανωτέρου εκείνου του ΕΤΑΚ. Η υπερφορολόγηση αυτή έχει φέρει σε απελπισία τους φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και βλέπουν εαυτούς οδεύοντας προς την φυλακή. 
 
Καθημερινώς μειώνονται τα ποσά των καταθέσεων των Ελλήνων στις Τράπεζες, για την πληρωμή των οφειλομένων φόρων και την συμπλήρωση των δαπανών διατροφής τους, γεγονός που συμβάλλει στην επιδείνωση της υφέσεως. Τούτο παρακολουθεί και γνωρίζει η κυβέρνηση, είναι δε απορίας άξιον γιατί δεν λαμβάνει μέτρα περιορισμού της υφέσεως, μεταξύ των οποίων πρώτο πρέπει να είναι η μείωση της φορολογίας. 
 
Στη χώρα όπου η σιωπή εξομοιώθηκε με το χρυσό και χαρακτηρίσθηκε ως εμβριθές βάθος η αμετροέπεια, η ακριτομυθία και η φλυαρία των πολιτικών είναι συχνό φαινόμενο. Προφανώς γιατί πιστεύουν ότι ακόμη και μία φαιδρά εμφάνιση στα ΜΜΕ είναι προτιμοτέρα από την αφάνεια.
 
Ο κ. Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει σε περίεργες δηλώσεις. Παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει προσβλητικότατα τους Γερμανούς. Αργότερα είχε ανακαλύψει ότι έχουμε κοινές παραδόσεις με τους Τούρκους. Και τώρα, με την ευκαιρία των σχολίων που γίνονται διεθνώς επί της διαμαρτυρίας της κ. Μέρκελ για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έσπευσε να δηλώσει, ότι την εποχή που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών της Άγκυρας και των Αθηνών και κάθε πρωί του έδιδαν δελτίο της υπηρεσίας αυτής με τις φράσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη τους είχαν σημασία. 
 
Δια της δηλώσεως αυτής δημοσιοποιείται μία άκρως απόρρητη ενέργεια της κρατικής Ε.Υ.Π.  και συγχρόνως τίθενται σε κίνδυνο οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος μετά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.  Η δήλωση αυτή εκ στόματος πρώην υπουργού Εξωτερικών εις οιανδήποτε χώρα θα είχε προκαλέσει σάλο. Στην πατρίδα μας όμως υποβαθμίζεται και εκτιμάται ως ευφυολόγημα ή αμετροέπεια ή αυτόκλητη υπεράσπιση των υποκλοπών των αμερικανικών υπηρεσιών.
Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο εμπίπτουν σε ορισμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και ειδικώτερα σε αυτές που προβλέπουν την αποκάλυψη υπηρεσιακών απορρήτων και την δημιουργία κινδύνου διαταραχής των σχέσεων του κράτους με άλλη χώρα. (πρβλ. άρθρα 141, 146, 147 και 370Β παρ. 1 και 3 του Π.Κ.). Και θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει την αυτεπάγγελτη αντίδραση του αρμοδίου Εισαγγελέως εφόσον πρόκειται περί εγκλήματος διαπραχθέντος δημοσίως και διωκομένου αυτεπαγγέλτως.
 
Τα ΜΜΕ ασχολούνται επί μακρόν με το DNA κάποιων παιδιών των Ρομά και ελάχιστα ενδιαφέρονται για τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα των Ελλήνων, όπως είναι η ανεργία, το παράνομο κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών, οι καθημερινές ληστείες και κλοπές και η αύξηση της εγκληματικότητος, παρά την άοκνη αντιμετώπιση αυτής από την Αστυνομία  υπό την άξια πολιτική ηγεσία του σημερινού δυναμικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια. 
Είναι κοινό αίτημα να συνασπισθούν οι ικανές και ανιδιοτελείς δυνάμεις του Έθνους, για την αντιμετώπιση της κρίσεως που μαστίζει την πατρίδα μας.
7/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin