Thursday, November 7, 2013

Στάση εργασίας και συγκέντρωση δημοσιογράφων στην ΕΡΤ.

Στην κήρυξη στάσης εργασίας από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα προχώρησαν οι Ενώσεις του Τύπου, που καλούν σε συγκέντρωση στις 4 στο Ραδιομέγαρο . 

Τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή του, κατήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Για το λόγο αυτό, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 από τις 15.00 έως τις 18.00 το απόγευμα σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) και καλεί όλους τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους σε ενωτική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθούν οι συνάδελφοι που θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα μεταδώσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η ΕΡΤ θα μείνει ζωντανή» αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος της η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
efsyn.gr
7/11/13
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin