Tuesday, November 12, 2013

DJ: Η Κομισιόν αναμένεται να κινήσει σε βάθος έρευνα για τη γερμανική οικονομία...

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να κινήσουν εις βάθος έρευνα για τη γερμανική οικονομία λόγω των ανησυχιών ότι η αδύναμη εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία απειλεί να υπονομεύσει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να οξύνει  τις εντάσεις μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου το οποίο υπερασπίζεται σθεναρά το προσανατολισμένο στις εξαγωγές αναπτυξιακό μοντέλο της Γερμανίας, αναφέρει το πρακτορείο. Μπορεί επίσης να αποδειχθεί η πιο σημαντική δοκιμασία για τις νέες εξουσίες που δόθηκαν στις ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο της εποπτείας των μακροοικονομικών πολιτικών ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολικές ανισορροπίες στους εθνικούς προϋπολογισμούς.



Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, θα προτείνει το άνοιγμα της έρευνας στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της Κομισιόν την Τετάρτη, αναφέρει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγές με γνώση της απόφασης. 

Οι επίτροποι αναμένεται να εγκρίνουν την απόφαση, αναφέρει μια πηγή.

Η απόφαση ακολούθησε τα τελευταία στοιχεία τα οποία έδειξαν ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας εμφάνιζε πλεόνασμα πάνω από το 6% του ΑΕΠ για τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό είναι το όριο για το πότε ένα ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών χαρακτηρίζεται υπερβολικό με βάση τους νέους κανόνες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η έρευνα μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες. Την άνοιξη η Κομισιόν θα μπορεί να προτείνει να καθοριστεί αν πρόκειται για υπερβολική ανισορροπία, ενδεχομένως οδηγώντας στην επιβολή προστίμων εάν η γερμανική κυβέρνηση δεν υιοθετήσει πολιτικές για να διορθώσει το πλεόνασμα.

capital.gr
11/11/13
--
-

 ----



Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin