Wednesday, November 27, 2013

H ηγεσία του ΕK στην Aθήνα για την προεδρία της ΕΕ. -«Η Ελλάδα είναι ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε.»

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου, Mάρτιν Σουλτς και οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων του ΕK βρέθηκαν την Aθήνα εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2014. Kατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Kάρολο Παπούλια, ενώ είχαν συνομιλίες με βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης.

O Πρόεδρος Σουλτς τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης άμεσης λύσης για το ελληνικό χρέος. Αναφερόμενος στην επικείμενη ελληνική Προεδρία, επισήμανε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της ελληνικής κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε δε την προεδρία μοναδική ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών ταχυτήτων και κατηγοριών. «Η Ελλάδα είναι ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε.» σημείωσε.

O πρόεδρος έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, υποσχόμενος κονδύλια αλλά και έλεγχο της τρόικας από το Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο. «Θέλουμε, με τη βοήθεια της τρόικας, να τροχοδρομηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «η δημοσιονομική σταθεροποίηση που απαίτησε μεγάλες θυσίες συμπληρώνεται με την αλληλεγγύη και θα ολοκληρωθεί με την προσέλκυση επενδύσεων».

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα θα είναι απολύτως έτοιμη για την Προεδρία του Συμβουλίου του 2014, ενώ τόνισε ότι διαψεύστηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τη χώρα. Αναφερόμενος στους στόχους της ελληνικής Προεδρίας, μίλησε για «μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή», μία Ευρώπη «της αλληλεγγύης και ισορροπίας», επισημαίνοντας ότι «Ευρώπη της ισορροπίας σημαίνει ισορροπία στην δημοσιονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη και στην κοινωνική συνοχή. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τα στερεότυπα και τους διαχωρισμούς για την Ευρώπη βορρά – νότου».
 europarl.europa.eu
27/11/13
---
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

 ------

-------

-------

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin