Wednesday, November 13, 2013

ΥΠΕΞ: Δήλωση Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στη Δημόσια Τηλεόραση μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer

ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013
-
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτό που συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και η κορυφαία ανάγκη μας. Να ενισχύσουμε τις δημιουργικές, εξωστρεφείς, ελληνικές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία. Οι πιστώσεις αυτές θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης. Θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα επιτόκια γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας.

Επίσης, συζητήσαμε για το πως μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται. Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, κυρίως στη Μεσόγειο, για τις χώρες της Αφρικής αλλά, βεβαίως, κυρίως για τις χώρες που μας ενδιαφέρουν στη νότια γειτονιά μας. Χώρες που είναι σε κρίση αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι μήνυμα στέλνουμε με αυτό, κύριε Πρόεδρε;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ότι είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

 mfa.gr
13/11/13
---
-
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin