Monday, December 9, 2013

Ντάισελμπλουμ: η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν το τέλος 2013. -«Η Ελλάδα βρίσκεται συνολικά σε καλό δρόμο», δήλωσε ο Σόιμπλε

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους» ήταν η προσεκτική δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα προσερχόμενου στη συνεδρίαση, μετά και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σχετικά με την επιστροφή της τρόικας.
Πάντως για τα περαιτέρω και την πιθανότητα συμφωνίας εντός Δεκεμβρίου, παρέπεμψε στην ενημέρωση που θα έχει από την τρόικα, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και η ευρωζώνη την στηρίζει όσο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σόιμπλε: «Σε καλό δρόμο η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα συνολικά βρίσκεται σε καλό δρόμο», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκανγκ Σόιμπλε. Επισήμανε ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία με την τρόικα», τα οποία όπως διευκρίνισε, είναι αντιμετωπίσιμα.

Ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες, προέβη στην παραπάνω δήλωση προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Στουρνάρας: «Εχουμε κάνει πολλά...»
«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι αναμένει τη διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη Παρασκευή ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση σήμερα, Δευτέρα, καθώς, όπως είπε, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν ανακοινώνει τέτοιες αποφάσεις.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσέθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

«Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, είναι «υγιής στάση».

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα. 

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
tovima.gr
9/12/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin