Friday, December 13, 2013

Εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα για τα 70 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Καλάβρυτα. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ακολούθησε πομπή προς τον τόπο θυσίας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, βουλευτές της Αχαΐας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

Στην ομιλία του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «οι αξίες κατακτώνται με αίμα και θυσίες» και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πρέπει να γυρίσουμε σε πράγματα που έχουμε ξεχάσει μέχρι τώρα, συνυφασμένα με την παράδοση και την ιστορία μας».
Ο Π. Καμμένος, τόνισε ότι «οι ναζί στα Καλάβρυτα, το 1943, εκτέλεσαν 696 άνδρες και παιδιά των Καλαβρύτων και έκαψαν 640 σπίτια» συμπληρώνοντας πως «η σημερινή πολιτική τής Μέρκελ, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, με τη βαριά φορολογία, οδηγεί στη δήμευση των σπιτιών της ελληνικής οικογένειας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού».
Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον τόπο θυσίας παρευρέθησαν πολλοί κάτοικοι των Καλαβρύτων και των γειτονικών χωριών, ενώ μαθητές από τα Καλάβρυτα και την Πάτρα είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά του φασισμού και υπέρ της ειρήνης και της ελευθερίας.
ethnos.gr
13/12/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin