Saturday, December 21, 2013

Αυλαία με πρωτοφανές αλαλούμ για τις «τρύπες» της τελευταίας στιγμής. -Άνω-κάτω η Βουλή λόγω αβλεψιών

Με τον πρωθυπουργό να απουσιάζει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Βουλή βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης αναταραχής, καθώς κατά τις τελευταίες δύο ημέρες καταβλήθηκε προσπάθεια να «βουλώσουν» όλες οι τρύπες πριν από τη λήξη των συνεδριάσεων και τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πρωτοφανές αλαλούμ, που ήλθε να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, καθώς μέσα σε δύο ημέρες μαραθώνιων συνεδριάσεων, η μεν Ολομέλεια συνεδρίαζε για το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων, η δε αρμόδια Επιτροπή συζητούσε το σχέδιο νόμου για την υπό όρους παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2014, προκειμένου αυτό να ψηφιστεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μία συνεδρίαση επηρέαζε την άλλη, τα θέματα της Επιτροπής μεταφέρονταν στην Ολομέλεια και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης δέχονταν πυρ ομαδόν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με αφορμή σωρεία άσχετων διατάξεων φορολογικού περιεχομένου που την τελευταία στιγμή προστέθηκαν στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Οι διαμαρτυρίες των βουλευτών κορυφώθηκαν προκαλώντας την πρόσκαιρη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής και ο κ. Στουρνάρας υποχρεώθηκε να αποσύρει τρεις διατάξεις (για τους πλειστηριασμούς, το ΤΑΙΠΕΔ και τα πιστωτικά ιδρύματα και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) όχι όμως το επίμαχο άρθρο 7, σχετικό με το πρόστιμο από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση και δεν πρόκειται να το πάρει πίσω και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβεί σε διορθώσεις, μειώνοντας το πρόστιμο.
Σ’ αυτό το κλίμα, ήλθε και η ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος μίλησε για δήμευση περιουσίας και διερωτήθηκε αν ο ίδιος μπορεί να ψηφίσει κάτι τέτοιο.

«Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάτε τους νοικοκυραίους στο λαιμό και θέλετε να την ψηφίσω εγώ;», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι από τις 6.500 offshore που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί μόλις 34, με έσοδα 40 εκατ. ευρώ, που αναλογικά σημαίνει 8 δις ευρώ για το σύνολο των offshore.


Επικρίσεις και αντιπαραθέσεις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόσυρση δύο επίμαχων διατάξεων, που κατά την αντιπολίτευση ευνοούσαν τη φοροδιαφυγή μέσω off shore εταιρειών, ζητώντας ωστόσο να αφαιρεθούν και άλλες αντίστοιχες στο νομοσχέδιο, ενώ αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή με τη στάση της τελευταίας απέναντι στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και χαρακτήρισε θετική την απόσυρση δύο παραγράφων που αφορούσαν την φοροαπαλλαγή off shore εταιρειών που εκμίσθωναν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και ευρωπαϊκών ανωνύμων εταιρειών, των οποίων οι μετοχές ανήκουν σε εταιρείες που μετέχουν σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά, επισήμανε πως στο ίδιο άρθρο (33), εξακολουθούν να υφίστανται φοροαπαλλαγές off shore εταιρειών που δίνουν λαβή για φοροδιαφυγή.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε επίσης στην, προβλεπόμενη στο νομοσχέδιο, αναστολή είσπραξης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, τον οποίο υπολόγισε σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ στηλίτευσε και την απαλλαγή του εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη από κάθε κατηγορία προσωπικής ευθύνης που μπορεί να διατυπωθεί εναντίον του στο πλαίσιο της διαχείρισής του -μία διάταξη που συναντά και τις αντιρρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας ότι αντίστοιχους φόρους έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας πως στη Γαλλία και τη Γερμανία δεν φορολογείται η κατοχή ακινήτου, αλλά το εισόδημα που παράγεται απ' αυτό.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, «στοιχείο ολοκλήρωσης της χώρας. μετά από μια μακρά περίοδο καθυστέρησης», υπενθυμίζοντας πως η Εθνεγερσία του '21 και η λήξη της Κατοχής, βρήκε αρκετούς Έλληνες με μεγάλες περιουσίες που παρέμεναν αφορολόγητες μέχρι σήμερα.

«Επειδή η έκρηξη των ανισοτήτων είναι εκτός ελέγχου, ο άμεσος αυτός φόρος είναι εξ αντικειμένου δικαιότερος από οποιονδήποτε έμμεσο. Πολλές φορές, η ακίνητη περιουσία υποκρύπτει κραυγαλέα φοροδιαφυγή. Δεν επιβάλλεται βεβαίως αναδρομικά η δικαιοσύνη, αλλά μπορεί να έχει και αυτόν το χαρακτήρα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του Π. Κουκουλόπουλου στη ΔΗΜΑΡ, για την οποία ισχυρίστηκε πως «στη συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων είχαμε και προτάσεις που έλεγαν να εισπράξουμε 1 δις ευρώ από τους αγρότες για να καλύψουμε το δημοσιονομικό κενό».

«Πες το επιτέλους», επενέβη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ.

«Επιτέλους. Κάποιοι να έχουν το θάρρος να λένε και από το βήμα της Βουλής αυτά που έλεγαν επί μήνες στις συσκέψεις μεταξύ μας!», επανήλθε ο Π. Κουκουλόπουλος, προσθέτοντας: «Φυσικά, εμείς αντιδράσαμε, με επικεφαλής τον πρόεδρό μας Ευάγγελο Βενιζέλο, και είπαμε πως δεν θα δεχόμασταν επ’ ουδενί 4,2 δις ευρώ βεβαίωση. Και επειδή φθάσαμε σε πλεονάσματα, δέχθηκε η τρόικα το αίτημα υπό την πίεση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».
Οι αναφορές του κ. Κουκουλόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος του καταλόγισε απόπειρα αντιστροφής της πραγματικότητας.

Όπως είπε, «η ΔΗΜΑΡ είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση για τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων, με έσοδα 500 εκατ. ευρώ από αγροτικά και μη αγροτικά ακίνητα. Για τη φορολόγηση των αγροτικών προτείναμε διαφορετική κλίμακα, και αφορολόγητο για όλα τα αγροτεμάχια κάτω των 15 στρεμμάτων, ή αξίας από 20.000 έως 30.000 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης πέρασε στην αντεπίθεση:

«Λέτε πως θα καταργηθεί το τέλος που ίσχυε μέχρι σήμερα -και καταργήθηκε. Λέτε πως θα στοχεύσετε, ώστε τα έσοδα να είναι στον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Αυτό ακριβώς κάνει το νομοσχέδιο. Λέτε πως θα φορολογήσετε την κατοχή έργων τέχνης - να δω πού θα τα βρείτε. Θα φορολογήσετε τις καταθέσεις των τραπεζών (και δεν θα μείνει ούτε μία δραχμή από τα 160 δισ. που υπάρχουν στις τράπεζες). Κανείς δεν θα ασφαλίζει, και θα καταρρεύσει και η ασφαλιστική αγορά».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε, επίσης, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο στις 300.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει και το νομοσχέδιο», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Αργότερα ωστόσο, παρατήρησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεσπίζει το όριο αυτό κατ' άτομο: «Με βάση το περιουσιολόγιο, με τη ρύθμιση αυτή ουσιαστικά αναφέρεστε στο 95% των συμπολιτών μας που είναι υπόχρεοι σε φορολογία. Οι υπόχρεοι σε φορολογία είναι 5,3 εκατομμύρια, τα 5,2 εκατ. των υπόχρεων θα έχουν αφορολόγητο, οπότε κατ' άτομο το αφορολόγητο ανεβαίνει στις 500.000 ευρώ. Το 98% δεν θα πληρώσει τίποτα - και ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να εισπράξει τα φορολογικά έσοδα που χρειάζεται το κράτος, από 100.000 ανθρώπους. Είμαστε σοβαροί; Αυτά είναι οικονομικά σοβαρών κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

elzoni.gr
21/12/13

5 comments:

  1. Υψηλοί τόνοι στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς..

    Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν διαμαρτυρίες για την διαδικασία του κατεπείγοντος και να ζήτησαν να αποσυρθούν όλες οι άσχετες διατάξεις ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τους κατηγόρησε για δημιουργία εντυπώσεων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικασία κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθούν τα άρθρα 6 και 7 τα οποία, όπως είπε, «αφορούν τα τοκογλυφικά πρόστιμα- φωτιά».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς, που διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία του κατεπείγοντος και μίλησε για «νομοσχέδιο -καρμανιόλα».

    Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε να παραμείνουν μόνο τα άρθρα για τους πλειστηριασμούς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όταν πρόκειται να κουρσέψει το βιοτικό επίπεδο του λαού, χρησιμοποιεί την διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Την απόσυρση όλων των άσχετων διατάξεων ζήτησε από την ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης.

    Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε παραβίαση του κανονισμού το γεγονός ότι η αντιπολίτευση αναφέρεται στην ουσία του νομοσχεδίου πριν αρχίσει η συζήτησή του και υπαινίχθηκε ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων.

    Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ ενώ θα διακοπεί το μεσημέρι προκειμένου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί 15 άρθρων και μιας τροπολογίας του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=406127
    21/12/13

    ReplyDelete
  2. Ονομαστική ψηφοφορία για 15 άρθρα του φόρου ακινήτων.........
    Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και αύριο παραπέμπονται σε ονομαστική ψηφοφορία δεκαπέντε άρθρα, όπως έχει ζητηθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ.και ΔΗΜΑΡ.

    Η Ολομέλεια υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τα περισσότερα άρθρα και τις τρεις τροπολογίες του νομοσχεδίου, ενώ για δεκαπέντε άρθρα (των πλέον βασικών συμπεριλαμβανομένων) έχουν ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ. και τη ΔΗΜΑΡ ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν αύριο.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σειρά νέων προσθηκών και αναδιατυπώσεων διατάξεων του νομοσχεδίου.

    Έτσι, για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, για γήπεδα ή οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, στη συνολική αξία των εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά δεν θα υπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των κτηρίων που είναι προγενέστερα των -εκάστοτε- τελευταίων 100 ετών και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «ιστορικά διατηρητέα μνημεία» ή «έργα τέχνης». Η διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 5, για το οποίο θα διεξαχθεί αύριο ονομαστική ψηφοφορία.

    Αναφέρεται πως την ειδική μεταχείριση των διατηρητέων κτηρίων είχε ζητήσει σειρά βουλευτών της πλειοψηφίας.

    Αναδιατυπώνεται, επίσης, η ρύθμιση που απαλλάσσει τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη από προσωπικές ευθύνες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (με εξαίρεση τις ευθύνες για ζημίες προκληθείσες από δόλο η βαρειά αμέλεια). Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, «ο κ. Μάναλης, που μοχθεί και βοηθά, έχει δεχθεί πάρα πολλές μηνύσεις. Προσαρμόζουμε τη διάταξη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχουν διατυπωθεί, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση για τη σκοπιμότητα της κατάθεσής της».

    Σημειώνεται πως η διάταξη είχε δεχθεί σαφή κριτική και από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο σημείωνε πως αν η απαλλαγή του κ. Μάναλη αφορά ήδη τελεσθείσες πράξεις του, η αμνήστευσή του μπορεί να δοθεί μονάχα υπό συγκεκριμένους όρους που περιγράφονται από το Σύνταγμα – ενώ η προκαταβολική απαλλαγή του για μελλοντικές ενέργειές του «δεν συνάδει προς την αρχή διάκρισης των λειτουργιών».

    Με τη νέα διατύπωση, προβλέπεται πως ο κ. Μάναλης «υπέχει αστική, ποινική και κάθε άλλη ευθύνη έναντι μόνο του Δημοσίου για κάθε ζημία, την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του» και σημειώνεται πως «για πράξεις ή παραλείψεις του ειδικού διαχειριστή, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί, νομιμοποιείται παθητικά το Δημόσιο, το οποίο και συνεχίζει τυχόν εκκρεμείς αστικές δίκες»...............http://www.efsyn.gr/?p=161006
    21/12/13

    ReplyDelete
  3. Βουλή : Παίρνουν πίσω τα πρόστιμα-«φωτιά» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές....

    Βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσύρει και την παράγραφο 6 του άρθρου 7, που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη και είχε δεχτεί τις εντονότατες διαμαρτυρίες όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης.
    Στις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται μεταξύ άλλων:
    -Αύξηση του χρονικού διαστήματος μέχρι 3 μήνες που έχει ο δανειολήπτης για να καταβάλει τη δόση.
    -Στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται από το 30% στο 20% η ελάχιστη καταβαλλόμενη δόση του δανείου.
    -Αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος από 15.000 ευρώ στα 20.000 με δόση 10% για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=195888
    21/12/13

    ReplyDelete
  4. Τοκογλυφία από το δημόσιο...ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ...

    Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βουλή τοκογλυφική νομοθετική ρύθμιση που εισήγαγε το υπουργείο Οικονομικών. Τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο εξακοντίζονται στα ύψη, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε στη διάταξη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι απέσυρε άλλες, οι οποίες ήταν επίσης άσχετες με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και είχαν χαρακτήρα κάθε άλλο παρά επείγοντα. Τα πυρά ήταν καταιγιστικά από όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες.

    Μειώσεις στα ποσοστά των προστίμων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αναμένονται σήμερα μετά τη θύελλα αντιδράσεων -με βολές από «γαλάζιους» και «πράσινους» βουλευτές, διακοπή της συνεδρίασης, αλλά και άμεσο κίνδυνο εμπλοκής του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας- που προκάλεσε διάταξη που πρότειναν «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών με την οποία προβλέπεται η ληστρική αύξηση (μέχρι και 30%) των προστίμων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.

    Η τοκογλυφική διάταξη (άρθρα 6-7) που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων διατάξεων με διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής που προστέθηκαν στο εν λόγω νομοσχέδιο χωρίς να έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος όπως η διάταξη για τους πλειστηριασμούς, ανέβασε στα... κάγκελα βουλευτές όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα ο υπουργός Οικονομικών και να αποσύρει τέσσερις ρυθμίσεις, αλλά όχι την επίμαχη για την αύξηση των προστίμων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63937384
    21/12/13

    ReplyDelete
  5. Μεταβολές στο παρά 5' για εμπόρους και οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα....

    Και οι έμποροι, όπως και οι έχοντες πτωχευτική ικανότητα συμπεριλαμβάνονται - μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν επίσης - στην ρύθμιση που αφορά στις καταβολές του 20%, ως ποσοστού της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Επίσης, σύμφωνα με άλλη τροποποίηση που προκάλεσε στο νομοσχέδιο για την αναστολή πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών, ο υπουργός Ανάπτυξης «ειδικά οι οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα, δεν θα καταβάλλουν τίποτα», «αντί για άνεργοι με μηδενικό εισόδημα», όπως αναγράφονταν.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=406217
    21/12/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin