Sunday, December 22, 2013

Σκανδαλίδης: Ο συμβιβασμός με ΝΔ να έχει ημερομηνία λήξης.


Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του κινήματος να τοποθετούνται τόσο για τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, σε μία συζήτηση όπου ο Γεώργιος Παπανδρέου επέλεξε να απουσιάζει.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι «εν αρχή είναι η χώρα. Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση της μνημονιακής πολιτικής στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Να σταματήσει η φτωχοποίηση της χώρας. Χρειάζεται νέος εναλλακτικός προοδευτικός δρόμος. Τρίτος δρόμος μακριά από τη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Να προτείνουμε νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Να λειτουργήσουμε θεσμικά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Αν ενόψει Ευρωεκλογών αλλάξουμε όνομα και σύμβολα πρέπει να πάμε στη βάση». Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε όπως «ο ιστορικός συμβιβασμός με τη Νέα Δημοκρατία να έχει ημερομηνία λήξης».

Να ισχύσει «πόθεν έσχες» για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και να μη στηρίξει το ΠΑΣΟΚ «γυρολόγους» και «λιποτάκτες», όπως είπε. «Όσοι θέλουν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, να πάνε στο καλό», είπε ο κ. Κακλαμάνης με στεντόρεια φωνή, παρά την… αδιαθεσία του που τον έκανε να απουσιάσει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, από την ψηφοφορία για τον ενιαίο φόρο στη Βουλή.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα ανήκει αμετάκλητα στην Ευρώπη και πώς η περίοδος της Μεταπολίτευσης έκλεισε. «Πληρώνουμε τα λάθη της κυριαρχίας μας και τα λαθη διαχείρισης της κρίσης»συνέχισε και διερωτήθη:«Χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ; Ναι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής όχι ως συνοθύλευμα ηττημένων. Κεντρικό μας μέλημα πρέπει να είναι η συνεννόηση», ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χρυσοχοΐδης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, όταν του έγινε παρατήρηση πως είχε ξεπεράσει τον χρόνο ομιλίας του.

Ο Κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι οι «58» είναι ένα πρώτο βήμα για την Kεντροαριστερά και δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, Λεωνιδας Γρηγοράκος, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κανενός». Από την πλευρά του, ο γραμματέας κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως θα πρέπει η Κεντροαριστερά να γίνει υπόθεση της κονωνίας και όχι των ελίτ. Μάλιστα, ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε δημοψήφισμα για την Κεντροαριστερά.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ N. Σαλαγιάνης αναφέρθηκε στα οικονομικά του Κινήματος. Μίλησε για σεμνή, διαφανή και έντιμη πλέον η οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ. «Από 2 εκατ. ευρώ έξοδα το μήνα, κατά μέσο όρο, την τελευταία 10ετια, σήμερα βρισκόμαστε στα 110.000 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν large στις προσλήψεις εργαζομένων. Από 360 εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ εργάζονται πλέον 98 άτομα. Φέτος απολύθηκαν 60», είπε ο κ. Σαλαγιάνης.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας πως είναι ο πρωθυπουργός που εφαρμόζει τα χειρότερα μέτρα και που καπιλεύεται τις προσπάθειες που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση.
efsyn.gr
22/12/13


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin