Tuesday, December 10, 2013

Σβόμποντα κατά Τρόικας και Κομισιόν. -Η Τρόικα προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις

Επίθεση κατά της Τρόικας αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τις περικοπές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας σήμερα στο Στρασβούργο. 

«Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, παρά την καλή θέληση και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεν κατάφερε να φτάσει με συμφωνία με την Τρόικα, η οποία προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα, αναφέροντας ως παράδειγμα το ζήτημα των πλειστηριασμών. Ο Αυστριακός πολιτικός υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται».

Στο σημείο αυτό, ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στην Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες. 
  • Αναφερόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι όσο περισσότερες συνεντεύξεις δίνει, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών στις χώρες της κρίσης- και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η όποια αξιολόγηση των κρατών-μελών από τον αρμόδιο Επίτροπο γίνεται με τρόπο που να προωθεί τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του.

Οι πολιτικές φιλοδοξίες του Όλι Ρεν

«Είναι δύσκολο να αποφασίσει, εάν αυτά που λέει, τα λέει ως Επίτροπος ή ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Στρασβούργο.
Μόλις χθες, ο Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine είχε ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, παρότι ο σημερινός επικεφαλής της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ, επιμένει να θέσει εκείνος υποψηφιότητα. Στην ίδια συνέντευξη ο Φινλανδός πολιτικός υποστήριξε ότι η πολιτική της ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες που θεσπίστηκαν, συνέβαλαν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ευρώ. Στα ίδια συμφραζόμενα πάντως, υπεραμύνθηκε και της απόφασής του να εξετάσει, με κριτική διάθεσή, το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.
Γιάννης Παπαδημητριου, Στρασβούργο
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
Deutsche Welle
10/12/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin