Tuesday, December 31, 2013

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Προσδοκίες για ένα 2014 χωρίς μνημόνιο εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για« δικαιοσύνη, προκοπή, ελπίδα, μακριά από το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία», το ΠΑΣΟΚ για «δικαίωμα στην αισιοδοξία», το ΚΚΕ για «χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος» και οι ΑΝΕΛ για «χρονιά απελευθέρωσης». 

«Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο».
 
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από μικρούς φιλοξενούμενους του Ιδρύματος Χατζηκώνστα. 
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από ευχές χορτάσαμε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη: Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους».
 
«Το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς» σημείωσε, δηλώνοντας αισιόδοξος πως «αυτή τη χρονιά θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες ενός ταλαιπωρημένου λαού που εδώ και τρία χρόνια ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση».
 
«Χρειάζεται αισιοδοξία, χρειάζεται αλληλεγγύη, χρειάζεται να συμπαρασταθούμε στους διπλανούς μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να σφίξουμε τα δόντια και συλλογικά να πάμε μπροστά γυρίζοντας σελίδα» κατέληξε.
 
«Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά» και «έχει δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα και την προοπτική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που άκουσε από συλλόγους Ποντίων από τη Σταυρούπολη, τις Συκιές, τη Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση», ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης. «Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», υπογράμμισε.
 
Επεσήμανε ακόμη τη σημασία της αλληλεγγύης και της εθνικής ενότητας, καθώς, όπως είπε, «μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η προεδρία.
 
 
Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και δέχθηκε ευχές από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει».
 
Αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που να ανοίγει «καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας».
 
«Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε τη σημασία που έχει να ενισχυθούν τα προγράμματα που προβλέπουν «την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη και βέβαια να εξασφαλίζουν σε συνέχεια δουλειά για όλους τους πρώην χρήστες».
 
«Αυτή η χρονιά, να είναι μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Δεν μπορούν όμως να παραδώσουν ούτε την αξιοπρέπειά μας, ούτε την εθνική κυριαρχία της χώρας», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το 2014 θα είναι μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος».
 
«Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό», συνεχίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
enet.gr
31/12/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin