Saturday, December 14, 2013

Γκρούεφσκι: «Δικαιολογία» η κρίση για την ονομασία

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση, για να μην επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

«Πυρά» κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να μην επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας.
«Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας» είπε ο Νίκολα Γκρούεφσκι την Παρασκευή, σε ομιλία του στην πόλη Στιπ.
Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και όπως υποστήριξε, κατά την περίοδο 2007-2009, εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή και πέρασε σχετικούς νόμους, που απαιτούνται από την ΕΕ.

«Επιδείξαμε μεγάλη διάθεση, ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Θα παλέψουμε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς να ξεπουλήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας και πάντοτε με τα μάτια ανοιχτά. Στο τέλος, ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
efsyn.gr 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/12/13
--
-

ΣΗΜ. ADMIN: Για μια ακόμη φορά απαράδεκτος ο τρόπος που μεταφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ τις δηλώσεις Σκοπιανών αξιωματούχων από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Αν επαναλαμβάνουμε όσες φορές αναφέρουν οι Σκοπιανοί την δήθεν συνταγματική τους ονομασία, έστω  σε εισαγωγικά, έστω με παντομίμα ακύρωσης, κάποτε θα ξεχαστούμε και θα πούμε εμείς οι ίδιοι "Μακεδονία" εννοώντας την FYROM. 

Τότε, με το δίκιο τους, θα μας πουν Αθηναίους με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Η μοναδική εξαίρεση ήταν σήμερα το efsyn.gr. Μάλλον, γνωρίζει τι πρέπει να αντιγράψει και πώς.
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin