Thursday, December 12, 2013

Βροχές, μποφόρ και χιόνια σήμερα. -Κακοκαιρίας συνέχεια

Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και καλό καιρό με αρκετό κρύο στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης χώρας, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα βρέξει στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια με χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς στην πόλη και στους 8 με 9 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.



Λίγες νεφώσεις και παγετό το πρωί, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, από -1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή μικρή εξασθένηση σε μέτριους.

Τσουχτερό κρύο στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία

Στους 2 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, από τα ξημερώματα με δυνατό το αίσθημα της παγωνιάς και του κρύου. Στο μηδέν, η θερμοκρασία στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, ενώ μισό βαθμό άνω του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς.

Στους -1 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στην πόλη της Έδεσσας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Σερρών.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Βέροιας, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια, που είναι ωστόσο κλειστά για τους χιονοδρόμους.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία και στην πόλη των Γρεβενών, ενώ η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του δρόμου.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τη σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star paros» δε θα αναχωρήσει στις 7:25 από Πειραιά για Πάρο Νάξο Ιο Θήρα, αλλά στις 12 το μεσημέρι.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού – Η πρόγνωση για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Την Παρασκευή στα ανατολικά και στα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο, ενώ στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τον παγετό να πλήττει τα βόρεια  τμήματα της χώρας.

Το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα α σημειωθούν ασθενείς βροχές στη νότια νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες. Οι άνμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ ο παγετός παραμένει τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά με 6 μποφόρ. 
 protothema.gr
12/12/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin