Monday, December 9, 2013

Σε ύψος-ρεκόρ έφθασαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο

Τον μεγαλύτερο όγκο εξαγωγών που έχει καταγράφει ποτέ σε διάστημα ενός μήνα πέτυχε η Γερμανία κατά τον Οκτώβριο, με την αξία των προϊόντων τα οποία εξήχθησαν να ανέρχεται στα 99,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 98,7 δισ. ευρώ από τον Μάρτιο του 2012», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής, ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6%.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση των εξαγωγών αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη. Αντιθέτως, οι εξαγωγές προς χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκαν, ενώ οριακά μειώθηκαν και οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ.

Παρά το νέο ρεκόρ πάντως, σε ετήσια βάση οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν σε σχέση με το 2012. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο ο συνολικός όγκος ανήλθε στα 917 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 0,7 % σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ethnos.gr
9/12/13
--
-
 -----------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin