Tuesday, January 7, 2014

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι νόμοι που θα ψηφιστούν το 2014

Σημαντικοί νέοι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ το 2014, συμπεριλαμβανομένων διατάξεων για την προστασία των καταναλωτών, της πνευματικής ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος. Στο στάδιο της ψήφισης είναι επίσης κανόνες για την προώθηση της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ αλλά και της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων.

Τα πνευματικά δικαιώματα ενισχύονται με τη διεύρυνση της λίστας των πιθανών παραβάσεων που θα ελέγχονται στα σύνορα. Παράλληλα νέοι κανόνες για την αρμοδιότητα των δικαστηρίων σε τέτοιες υποθέσεις και την κρίσιμη αμοιβαία αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων σε όλα τα κράτη μέλη τίθενται σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο σε πολλά κ-μ.


Το πρόγραμμα εθελοντισμού της ΕΕ εξέρχεται από τη δοκιμαστική του φάση και μέσα στα επόμενα 7 χρόνια θα δώσει τη δυνατότητα σε 10.000 πολίτες να εργαστούν εθελοντικά σε ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Το Erasmus+, η ανανεωμένη έκδοση του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και ερευνητών, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 14 δις, για την περίοδο 2014-2020, δίνει τη δυνατότητα σε 4 εκατομμύρια νέους ευρωπαίους να σπουδάσουν ή να κάνουν την πρακτική άσκηση τους στο εξωτερικό.

Κανόνες για πιο οικολογικά στεγνωτήρια ρούχων και καλύτερη διαχείριση ηλεκτρικών και ηλεκτρικών συσκευών που καταλήγουν στα σκουπίδια ενώ περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, τίθενται σε ισχύ τον Φεβρουάριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

Τέλος εποχής για τα θερμόμετρα υδράργυρου και για άλλες συσκευές μέτρησης με υδράργυρου, με αναπροσαρμογή του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού REACH για την Καταχώριση, Αξιολόγηση, Αδειοδότηση και τον Περιορισμό των Χημικών Προϊόντων.

Νέοι κανόνες για τις πληροφορίες στις συσκευασίες των τροφίμων κάνουν υποχρεωτική την αναγραφή των διατροφικών πληροφοριών για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, την προέλευση των μη επεξεργασμένων κρεάτων και την παρουσία των αλλεργιογόνων, όπως τα φιστίκια ή το γάλα.

Άλλοι σημαντικοί κανόνες που αναμένονται να υιοθετηθούν και να τεθούν σε ισχύ το 2014 είναι: η δημιουργία ενιαίου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των χρεοκοπημένων πιστωτικών ιδρυμάτων και των επενδυτικών ταμείων, το σύστημα εγγύησης καταθέσεων και τη διευκόλυνση της μετακίνησης εργαζομένων στην ΕΕ.

Επίσης, στο στάδιο της τελικής έγκρισης βρίσκονται οι νέοι κανόνες για τα προϊόντα καπνό και την προστασία των δεδομένων, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στις Κύριες Ειδήσεις του ΕΚ.
 europarl.europa.eu
7/1/14
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin