Saturday, January 25, 2014

Σουλτς: Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. € το 2013

«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, για πρώτη φορά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα» και ότι «είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές». Σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνει «Γερμανός και ευρωπαϊστής».

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο κ. Σουλτς, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, απορρίπτει την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτό επιτεύχθηκε επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της: «Αυτό είναι μόνο εν μέρει σωστό.
Η Ελλάδα πέτυχε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων. Η κυβέρνηση προτιμά να προωθήσει μέρος των χρημάτων σε επενδύσεις, παρά να εξυπηρετήσει παλιά χρέη. Το κατανοώ αυτό» σημειώνει και, ερωτώμενος για τις προστριβές της Αθήνας με την τρόικα, αναφέρει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα»
. Προσθέτει δε, ότι «θα πρέπει, όπως συμβαίνει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, να συζητά. Θα πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα να ανορθωθεί και να δημιουργηθεί χώρος για επενδύσεις. Το να εστιάζουμε μόνον στις περικοπές είναι λάθος».
 
Ο κ. Σουλτς αρνείται πάντως ότι η Γερμανία λέει συχνά όχι στα αιτήματα των εταίρων της, όπως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν λέμε συχνά όχι. Από τα 700 δισεκατομμύρια των εγγυήσεων που προορίζονται για κράτη και τράπεζες, τα 400 προέρχονται από τη Γερμανία. Το γεγονός ότι οι Γερμανοί επιμένουν να γίνεται προσεκτική διαχείριση των χρημάτων, είναι εντελώς φυσιολογικό».

Ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητά του και το εάν ανησυχεί ότι θα συναντήσει την αντίδραση των χωρών του Νότου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντά ότι έχει προταθεί από 22 σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ως πανευρωπαϊκός υποψήφιος και διευκρινίζει ότι ισχυρός υποψήφιος θα είναι εκείνος του οποίου η ευρωπαϊκή ομάδα θα έχει την πλειοψηφία στο νέο Κοινοβούλιο. «Οι ευρωβουλευτές γνωρίζουν ότι είμαι Γερμανός και ευρωπαϊστής», δηλώνει, αλλά αποφεύγει να απαντήσει εάν το SPD θα λάβει πάνω από 30% στις εκλογές του Μαΐου και περιορίζεται να τονίσει ότι τα επόμενα χρόνια θα καθορίσουν εάν η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να είναι ηγετική δύναμη παγκοσμίως- τόσο στην οικονομία όσο και στα θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων.
ethnos.gr
25/1/14
-------------------------

>>>>>>>>Πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατομμυρίων για το 2013. -Κρατικός Προϋπολογισμός 2014.

ΔΝΤ: Δεν αναμένει άμεσα νέες συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους

ΥΠΟΙΚ: Απάντηση σε δημοσιεύματα για το πρωτογενές αποτέλεσμα και τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις<<<<<<<<

-------------------------

  • Wann greift die EU in der Ukraine ein, Herr Schulz?

.......
BILD: Bricht die Eurokrise dieses Jahr wieder auf?
Schulz: „Ich hoffe es nicht. Griechenland ist auf einem guten Weg, hat erstmals einen Primarüberschuss erzielt.“
BILD: Aber nur, weil die Regierung z.B. fällige Zahlungen nicht leistet!
Schulz: „Das ist nur zum Teil richtig. Griechenland hat 2013 knapp 3 Milliarden Euro Überschuss erwirtschaftet. Die Regierung will nun einen Teil des Geldes lieber investieren, als damit alte Schulden zu tilgen. Das kann ich verstehen.“
BILD: Die internationale Prüfgruppe Troika aber nicht. Ist das der Grund, warum Sie die Troika so heftig attackieren?
Schulz: „Die Troika schwebt nicht über den Dingen. Sie muss sich wie jede andere Organisation auch Diskussionen stellen. Sie muss dazu beitragen, dass es in Griechenland insgesamt wieder aufwärts geht, also auch Raum für Investitionen schaffen. Nur auf die Einsparungen zu schauen ist falsch.“
BILD: Die Bundesregierung lehnt einen weiteren Schuldenschnitt Griechenlands ab. Sagt Deutschland zu häufig Nein?
Schulz: „Wir sagen nicht zu häufig Nein. Von den 700 Milliarden Euro, die als Bürgschaften für Staaten und Banken bereitgestellt wurden, werden 400 Milliarden Euro von Deutschland getragen. Dass die Deutschen darauf bestehen, dass mit diesem Geld sorgsam umgegangen wird, ist doch ganz normal.“.......usw........http://www.bild.de/politik/ausland/martin-schulz/wann-greift-die-eu-in-der-ukraine-ein-herr-schulz-34387532.bild.html
25/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin