Wednesday, January 29, 2014

Επιστολή Μ. Βαρβιτσιώτη σε Μούιζνιεκς για το Φαρμακονήσι. - Έτοιμος για συνεργασία, τονίζει το δόγμα «Καμία απώλεια ζωής στη θάλασσα»

Επιστολή προς τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με μετανάστες στο Φαρμακονήσι απέστειλε ο υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υπουργός τονίζει την έρευνα που διέταξε αμέσως να γίνει για το μοιραίο συμβάν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εκφράζει τη «βαθύτατη θλίψη» του για τις ζωές που χάθηκαν και αφού επισημαίνει «τις ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις, οι οποίες ασκούνται κυρίως στα Νοτιοανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα στη Μεσόγειο» και κάνει λόγο για «κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική συνεργασίας» σημειώνει ότι «το βασικό δόγμα που διαπνέει το Λιμενικό Σώμα είναι: "Καμία απώλεια ζωής στη θάλασσα"».

Αναφορικά με το πρόσφατο μοιραίο συμβάν στο Φαρμακονήσι έδωσα εντολή αμέσως να διενεργηθεί έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για το εν λόγω περιστατικό, καθώς και τις συνθήκες διάσωσης. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας απηύθυνε κατηγορίες εις βάρος του διακινητή του σκάφους που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες.  

Και ο υπουργός καταλήγει τονίζοντας ότι «είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή για την παροχή περαιτέρω στοιχείων σχετικά με το τραγικό αυτό περιστατικό».

tovima.gr
29/1/14
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

--------------

 ------------

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin