Friday, January 10, 2014

Δεν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας λιμενικοί όπου βρίσκονταν τουρκικά αλιευτικά, υποστηρίζει το Λιμενικό

«Αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς» χαρακτηρίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους ισχυρισμούς στελέχους του στη Θράκη, ότι δόθηκε εντολή σε πλωτά περιπολικά του σώματος να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που τουρκικά αλιευτικά σκάφη διενεργούσαν αλιεία, συνοδευόμενα μάλιστα από τουρκική ακταιωρό.

«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού.


Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Ο Αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς, διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους στην υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.

agelioforos.gr
10/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Σε συναγερμό το ΠΝ: Τουρκικός στόλος κατευθύνεται στο Αιγαίο – Ανησυχία μετά το επεισόδιο στη Λαδοξέρα ....

    Σε συναγερμό βρίσκεται από τη νύχτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό εξαιτίας των κινήσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών.
    Τουρκικά πλοία βγήκαν από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ με κατεύθυνση τα Δαρδανέλια και υψηλή κινητικότητα παρατηρείται και στους ναυστάθμους Αλικαρνασσού και Σμύρνης ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet φορτώνονται και πυρομαχικά στα πλοία.

    Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί περί τις επτά κύριες μονάδες, φρεγάτες, κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και O.H.Perry να αποπλέουν, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε υποβρυχια τα οποία ήδη έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους.Την ίδια ώρα με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν πτήσεις τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.
    Το πιθανότερο είναι πρόκειται για κινήσεις που έχουν να κάνουν με τις μεγάλες ασκήσεις που ξεκινά το τουρκικό Ναυτικό σε 24 ώρες τόσο στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, όσο και μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης.

    Η όλη κίνηση πάντως παρακολουθείται στενά από τις ελληνικές αρχές ειδικά μετά το επεισόδιο στη βραχονησίδα Λαδοξέρα-Ζουράφα.

    Η Άγκυρα έχει εκδώσει τρεις ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου με τις οποίες δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).
    Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7533.html
    12/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin