Friday, January 17, 2014

ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Καλές είναι οι αισιόδοξες ομιλίες για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρκεί να έχουν ουσιαστικές συνέπειες για τη χώρα, η ιστορία της οποίας βρίθει από χαμένες ευκαιρίες.
Πολύ ενδιαφέρον είναι ένα βίντεο, διαρκείας 30 περίπου λεπτών, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και περιέχει την ομιλία του Paul Hellyer πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης στον Καναδά και επί 23 1/2 χρόνια μέλος του Κοινοβουλίου τούτου, ενώπιον επιτροπής πολιτών των Η.Π.Α., προεδρευομένης από τον Αμερικανό γερουσιαστή Merrill Cook, σκοπό εχούσης να μάθει ο αμερικανικός λαός την αλήθεια για να πιεσθεί η κυβέρνηση των Η.Π.Α.



Ο Καναδός πολιτικός δεν εδίστασε να τονίσει ότι χρειαζόμεθα την τεχνολογία για καθαρή ενέργεια και ότι υπάρχει η τεχνολογία αυτή, αλλά κρατείται μυστική από τα συμφέροντα, που ελέγχουν τις τύχες μας. Μιλάμε για στρατιωτική χούντα. Μία ελίτ, που αποτελείται από τρεις αδελφές εταιρείες πετρελαιοειδών, μέλος της οποίας είναι ο Ροκφέλερ, ο οποίος και τις εκπροσωπεί.
Το διεθνές τραπεζικό καρτέλ ανέλαβε ένα άλλο, τα μέλη του οποίου επηρεάζουν, όχι μόνον την κυβέρνηση των Η.Π.Α. αλλά και μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου. Το συμφέρον των εταιρειών αυτών ονομάσθηκε εθνικό συμφέρον. Δηλαδή το συμφέρον της άρχουσας ελίτ. Τα πραγματικά συμφέροντα της Αμερικής δεν συνυπολογίσθηκαν ποτέ σ΄ αυτή την εξίσωση.
Στόχος του αμερικανικού οικονομικού κατεστημένου είναι μία παγκόσμια κυβέρνηση, που θα αποτελείται από μέλη της ελίτ, τα οποία δεν θα εκλέγονται από κανένα και δεν θα λογοδοτούν σε κανένα. Το περιεχόμενο του βίντεο αυτού δημιουργεί μελαγχολικές σκέψεις σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, για την συμβολή των Η.Π.Α. στην παγκόσμια κρίση και την οικονομική επιρροή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ έσπευσε να συναντήσει τον κ. Ομπάμα, όταν ανέλαβε την ουσιαστική αρχηγία της Ευρωζώνης και όταν υπερέβη τα όρια της νέας τάξης πραγμάτων.
Ούτε τυχαίο είναι, ότι η Ρωσία και η Κίνα τηρούν έναντι των Η.Π.Α. ανεκτική πολιτική. Η συμφωνία της Ελλάδος με τη Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, ως μη εγκεκριμένη από το αμερικανικό οικονομικό κατεστημένο, ματαιώθηκε. Σε τούτο βοήθησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τις πρώτες ενέργειές του ικανοποίησε την αμερικανική επιθυμία.


Όταν ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε απειλή και απόπειρα δολοφονίας του, σύμφωνα με τα πορίσματα της σχετικής ερεύνης, αντί να σιωπήσει και να αποσυρθεί, ώφειλε να καταγγείλει την αλήθεια για να καταστεί σύμβολον της ιστορίας και άξιος ηγέτης ενός ιστορικού Λαού.


Περαιτέρω ο άνω πρώην υπουργός του Καναδά, είπε ότι για να αντιμετωπισθεί το σχέδιο της αμερικανικής κάστας πρέπει να δοθεί η πρόκληση ενός ευγενούς αγώνος σε όλους τους νέους. Να εργασθούν για την ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Να δημιουργηθεί δίκαιο και βάσιμο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα πραγματικότητα. Πρέπει να γίνουμε πνευματικά όντα. Να εφαρμόζουμε την κοινή λογική σε όλες τις θρησκείες.
Ετόνισε και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, και στο τέλος κατέληξε με τη δήλωση, «ορκίζομαι στο Θεό, πως η Αμερική δεν θα ζήσει σε ειρήνη, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής». Ενόψει όλων αυτών, τί μπορεί να αναμένει κανείς από τον κ. Ρομπάι και τον κ. Μπαρόζο, όταν τον κυρίαρχο λόγο έχουν οι κυβερνώντες τις Η.Π.Α. και εκείνοι, τους οποίους αυτοί εγκρίνουν;


Η αναλγησία του διαχειριστού των οικονομικών μας, χωρίς να έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, επιδεικνύεται για να εισπράξει την εύνοια και τα εύσημα των πραγματικών κυβερνητών του τόπου. Η προσωπική επιδίωξη για περαιτέρω εξέλιξή του, τίθεται υπεράνω του συμφέροντος του ελληνικού λαού, ο οποίος ωθείται προς επικίνδυνους πολιτικούς, μιμητάς του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίον μερικοί εξακολουθούν να εμφανίζουν ως ευφυή, λόγω της δημαγωγικής του ικανότητος.
Αλλά ποία ευφυΐα είχε εκείνος που ως πρώτο μέλημά του έθεσε την προσωπική του απόλαυση χωρίς να υπολογίζει το λαό και την κρίση της ιστορίας; Αν και έγγαμος ενεφανίζετο ως μεμνηστευμένος, πριν διαζευχθεί τη σύζυγό του. Προκειμένου δε να δικαιολογήσει την δαπάνη για την αγορά και την πολυτελή ανακατασκευή της βίλας της Εκάλης, ανηκούσης εις την νέα του σύζυγο, ισχυρίσθηκε ότι εδανείσθηκε το αναγκαίο ποσό από φίλους του Υπουργούς και ένα Λιβανέζο έμπορο όπλων. Τέτοια ανόητη δικαιολογία, ουδείς άνθρωπος με στοιχειώδη λογική θα σοφιζόταν και θα ισχυριζόταν. Αλλά αυτά τον συνεβούλευσαν οι σύμβουλοί του, των οποίων την ανικανότητα δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί.


Η απουσία των ηγετών της αντιπολιτεύσεως εκ της τελετής αναλήψεως της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και η από αυτούς προστασία παντός κατηγορουμένου για τρομοκρατική δράση, αποδίδει το μέτρο των κινδύνων, που αναμένουν τον ευκολόπιστο και πάντα προδομένο ελληνικό λαό, αν παρασυρθεί και καταλήξει σε λύση, που θα αποτελεί εσχάτη πλάνη, χείρονα της πρώτης, ήτοι εκείνης του υπευθύνου για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος.

 http://www.xronos.gr/detail.php?ID=91443
16/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin