Saturday, January 11, 2014

Η αφετηρία της γενικής χρεωκοπίας

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

*  Στην Ελλάδα εισέρρευσαν διάφορα ενισχυτικά πακέτα της ΕΟΚ και της Ε.Ε., το άθροισμα των χρημάτων των οποίων θα έπρεπε να είχε αναμορφώσει τις γεωργικές καλλιέργειες, επ' ωφελεία της αγροτικής παραγωγής και της εθνικής οικονομίας γενικότερα. Αν τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε ανοικοδομήσεις πολυτελών κατοικιών και αγορές μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, αυτό βαρύνει τους κυβερνήσαντες πολιτικούς και κυρίως αυτούς του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου καθοδήγησαν ή ανέχθηκαν τους αγρότες να υποβάλουν ψευδείς δηλώσεις για επιφάνειες καλλιεργειών, το σύνολο των οποίων ίσως υπερέβη και την έκταση της χώρας.

Εκείνοι που έπρεπε να ελέγχουν τις ψευδείς δηλώσεις, τις εκάλυπταν ή τις δικαιολογούσαν, με συνέπεια τη γενικευμένη διαφθορά πολλών κατοίκων της υπαίθρου. Έχει λεχθεί ότι η πείνα και η διαφθορά είναι τα σύγχρονα όπλα του οικονομικού πολέμου. Ότι οι περισσότεροι πόλεμοι είχαν βαθύτερα αίτια οικονομικά, είναι βέβαιο. Όπως βέβαιο είναι ότι και η παρούσα οικονομική κρίση έχει τις διαστάσεις οικονομικού πολέμου, άγνωστο πόθεν κατευθυνομένου.
Είναι άκρως λυπηρό το γεγονός, ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Έλληνες, που δεν έχουν αντιληφθεί ποιον ρόλον διεδραμάτισαν ο Ανδρέας και ο Γιώργος Παπανδρέου και ποιες οι ευθύνες τους για τη σημερινή εξέλιξη της οικονομίας της χώρας. Ο πρώτος, με την απαράδεκτη εκείνη ρήση για το «δωράκι» των 500 εκατομμυρίων δραχμών προς εαυτόν, ουσιαστικά καθιέρωσε την δωροληψία των δημοσίων λειτουργών. Και στη συνέχεια, με το σκάνδαλο Κοσκωτά και την ανοχή του «Κουτσο-νόμου» στα μέτρα του «τραπεζίτου» εκείνου με το αζημίωτο, καθώς και το όνειδος της βίλας της Εκάλης, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται «δανειοδοτούμενος» από συνεργάτες του Υπουργούς και φίλο του Λιβανέζο έμπορο όπλων, για να καλύψει την αγορά μιας πανάκριβης επαύλεως στην αντικειμενική της αξία, ολοκληρώθηκε η εικόνα του διεφθαρμένου κράτους που εδημιούργησε.
Στο μεταξύ χρέωνε τούτο άνευ μέτρου για να επιτύχει την παραμονή του στην εξουσία, με την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο και τις αυξήσεις των αποδοχών των ήδη προσληφθέντων. Ο Γιώργος, που μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του πατέρα του και είναι συνυπεύθυνος για τις αποφάσεις των κυβερνήσεων αυτών, κατάφερε να ανέλθει στην εξουσία εξαπατήσας τους εκλογείς με τις γνωστές προεκλογικές υποσχέσεις του, περί παροχής αυξήσεων μισθών και συντάξεων τουλάχιστον στο όριο του πληθωρισμού, ακολούθως δε υπήγαγε τη χώρα στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., εν γνώσει του ποίες θα είναι οι συνέπειες της υπαγωγής αυτής.
Και αφού υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, δια του οποίου υπεχρέωνε τον ελληνικό λαό σε δεινή λιτότητα, στη συνέχεια είχε και την ιδέα να πει ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να ερωτήσει το λαό, αν δέχεται τη λιτότητα αυτή, γεγονός που εξήγειρε τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, οι οποίοι ουσιαστικά τον καθήρεσαν αμέσως από την πρωθυπουργία της χώρας, με όσα είπαν παρουσία και του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα. Άλλο το θέμα ότι ο τελευταίος επήνεσε αυτόν για τις επιτυχίες του!
Εν τούτοις υπάρχουν πολλοί ανοήμονες, φανατικοί λάτρεις των δύο τούτων Παπανδρέου, οι οποίοι εθεωρούν και αποκαλούν φασίστες και χουντικούς αυτούς που έχουν αντίθετη γνώμη προς τη δική τους.
Οι ασκούντες ή ασκήσαντες δημόσια αξιώματα είναι φυσικό να υφίστανται οξεία κριτική των πράξεων και παραλείψεών τους. Αρκεί να τους δίδεται η ευκαιρία να εκθέτουν τις απόψεις τους, ώστε να μη κατακρίνονται ή δικάζονται ανήκουστοι. Στην καθημερινή πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο.
Δια των φορολογικών νόμων της Κυβερνήσεως, καλούνται να πληρώσουν τα χρέη της χώρας, που εδημιούργησαν οι πολιτικοί και ιδιαιτέρως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εκείνοι οι οποίοι κατ' ουδέν έπταισαν όπως είναι οι αστοί και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Γι’ αυτό και στέλεχος της κυβερνήσεως χαρακτήρισε ως έγκλημα την φορολογία σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Αντιθέτως όλοι εκείνοι που μας έφεραν στη σημερινή αθλιότητα, μένουν ανενόχλητοι και συνεχίζουν το επίπεδο ζωής που εδημιούργησαν νεμόμενοι την εξουσία.

 http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/35/22848
10/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin