Friday, January 31, 2014

Κοντά σε οριστική φορολογική συμφωνία Ιταλία και Ελβετία

Σε 40 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς Ιταλών πολιτών έχει πρόσβαση από σήμερα η υπηρεσία είσπραξης φόρων της χώρας, στο πλαίσιο μιας πιο εντατικής προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Αρχικά η ημερομηνία που είχε ορισθεί για την εφαρμογή του μέτρου ελεύθερης πρόσβασης στα τραπεζικά δεδομένα των Ιταλών φορολογούμενων ήταν η 28η Οκτωβρίου 2013. Λόγω όμως μιας σειράς τεχνικών προβλημάτων, την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η αναβολή του μέτρου ως σήμερα 31η Ιανουαρίου.


Οι υπεύθυνοι της ιταλικής υπηρεσίας φοροεισπράξεων θα μπορούν να ελέγχουν εμβάσματα, πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, αυτόματες αναλήψεις και δάνεια.


  • Οι ανώτεροι υπάλληλοι που διαθέτουν όμως το «ελεύθερο» να μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιταλών είναι μόλις δεκαπέντε. Ο πολύ περιορισμένος αυτός αριθμός οφείλεται στο ότι πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Εξάλλου ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι δήλωσε σήμερα πως «είναι πιθανό η οριστική συμφωνία συνεργασίας Ιταλίας-Ελβετίας για φορολογικά θέματα να υπογραφεί εντός του ερχόμενου Μαΐου».

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη φορολόγηση κεφαλαίων ιταλών πολιτών που μετέφεραν εν κρυπτώ και παράνομα χρηματικά ποσά στην Ελβετία, αλλά και θέματα όπως η αποφυγή διπλής φορολογίας και η φορολογική κατάσταση ιταλών πολιτών που εργάζονται στην Ελβετία και διαμένουν στην Ιταλία.

«Οι φοροφυγάδες πρέπει να ξέρουν ότι πολύ σύντομα θα τους ανακαλύψουμε», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

zougla.gr
31/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin