Thursday, January 23, 2014

Χαλάει ο καιρός από σήμερα. -Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από της Πέμπτη, με βασικά χαρακτηριστικά του καιρού τις τοπικές νεφώσεις και τις βροχοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα είναι ενισχυμένο στα 6 μποφόρ.


Λίγες νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Παρασκευή βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες από το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν να εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα ορεινά αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόκειται να εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Σταδιακά αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες συνεχίζονται κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, αλλά από το βράδυ χιόνια αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Ωστόσο, από το μεσημέρι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να υποχωρήσουν στα δυτικά. οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

 protothema.gr
23/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin