Friday, January 24, 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Προ του 1981 η ελληνική κοινωνία διατηρούσε τις πατροπαράδοτες αρχές, παραδόσεις και αξίες. Οι άνθρωποι διατηρούσαν κατά κανόνα το ελληνικό φιλότιμο. Υπήρχε συμπόνια, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, τουλάχιστον μεταξύ συγγενών και φίλων. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η πολιτική που αυτό εφήρμοσε και η προσωπική συμπεριφορά του ηγέτου του, αλλοίωσαν το λαό. Οι Έλληνες βαθμιαίως εξαχρειώθηκαν. Έκτοτε η αξία του ανθρώπου προσδιορίζεται από το έχειν και όχι από το είναι. Αργότερα όταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης, έγινε ο Γεράσιμος Αρσένης, άλλαξε το νομικό  πλαίσιο προμήθειας του αναγκαίου για τις ένοπλες δυνάμεις εξοπλισμού. Έπαυσαν οι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν δεσμευτική γνώμη για την αναγκαιότητα και τα είδη των εξοπλισμών.
Το θέμα περιήλθε στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον οικείο γραμματέα που αυτός όριζε. Τότε άρχισε το όργιο των «μιζών» και των καταχρήσεων του δημοσίου χρήματος. 

Από το 1989 ήσαν γνωστές οι παρανομίες των ιθυνόντων και τα εξ αυτών αμύθητα οφέλη τους. Ο εκτραχηλισμός οδήγησε στην φαυλότητα και τη διαφθορά, περιστατικά των οποίων έρχονται ήδη στο φως της δημοσιότητος. Ο ειδικός γραμματεύς του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος, ομιλών την παρελθούσα Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είπε, ότι από το 2008 έως το 2011 έγιναν 54.000 εμβάσματα Ελλήνων προς τράπεζες του εξωτερικού, συνολικού ποσού 54 δις. ευρώ. Εκ τούτων σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό 22 δις. περίπου είναι ακάλυπτα και δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των αποστολέων. Επομένως είναι «μαύρα»!

Ωστόσο από τα 1800 περίπου ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ελέγχθηκαν από τον ΣΔΟΕ μόνον 6! Κατά πρόσφατη όμως ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με την αλλαγή της νομοθεσίας ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 44 υποθέσεων και το δημόσιο εισέπραξε περίπου 18,5 εκατ. ευρώ. Γίνεται επομένως αντιληπτό πόσα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος δια της ολοκληρώσεως του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, αντί να περικόπτει επικουρικές συντάξεις πτωχών συνταξιούχων.

Μετά την εκποίηση του «Αστέρος» στη Βουλιαγμένη, αντί 500 εκατ. ευρώ, το ταμείο αξιοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου εκποίησε 28 οικοδομήματα μη αποτελούντα όμως ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Μεταξύ τούτων είναι και τα κτίρια της ΓΑΔΑ, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Παιδείας, του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, της Στατιστικής Υπηρεσίας κ.α. Τα ακίνητα αυτά επωλήθησαν αντί συνολικού τιμήματος 260 εκατ. ευρώ, τα οποία και εισέπραξαν αμέσως οι δανειστές μας. Κατά σχετικό όρο των συμβάσεων τούτων το δημόσιο διατήρησε το δικαίωμα να εξαγοράσει αυτά εντός 20 ετών, χωρίς να καθορίζεται το τίμημα. Στο μεταξύ το δημόσιο θα διατηρεί την κατοχή των εκποιηθέντων ακινήτων ως μισθωτής, αντί μισθώματος 25 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως. Επομένως το σύνολο των μισθωμάτων για την χρονική περίοδο των 20 ετών θα ανέλθει στο ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σύμβουλοι του δημοσίου για την άνω εκποίηση ήσαν εταιρείες θυγατρικές των αγοραστριών.  Το έβδομο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκε ομοφώνως ότι κωλύεται η υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων. Κατόπιν τούτου το δημόσιο προσέφυγε σε δευτεροβάθμιο πενταμελή δικαστικό σχηματισμό.

Η κυβέρνηση δια σειράς νομοθετημάτων απαλλάσσει της ποινικής ευθύνης: Τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδας. Τους Διοικητές και τα αρμόδια όργανα των τραπεζών, που εχρηματοδότησαν τα κόμματα δια δανείων εξοφλητέων έως το 2020, δι΄ εκχωρήσεως των κρατικών χρηματοδοτήσεων αυτών. Τα μέλη του ταμείου αξιοποιήσεως ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου Α.Ε. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοικήσεως της «Γ.Μ.Μ.Α.Ε.-Λάρκο» κ.α. Οι διατάξεις αυτές είναι αμφιβόλου συνταγματικότητος.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πράττουν το καθήκον τους. Δεν πρέπει όμως να περιορίζονται μόνον σε υποθέσεις που αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ, αλλά να επεκτείνονται και σε χαριστικές πράξεις του παρελθόντος, για τις οποίες τηρείται σιγή ιχθύος. Μεταξύ αυτών είναι οι χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων από το ΠΑΣΟΚ διά σοβαρών ποσών και με γελοίες αιτιολογίες και τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών επί πρωθυπουργίας και υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου. 

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης θα εδραιωθεί στην συνείδηση του λαού και θα αποσπάσει το σεβασμό και την εκτίμηση τούτου, όταν οι δικαστές εκτελούν το καθήκον τους έναντι πάντων εις το ακέραιον και χωρίς εξαιρέσεις!
  Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ (Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου)
 xronos.gr
23/1/14
--------------------------------------
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin