Thursday, January 16, 2014

ΥΠΟΙΚ: Έλεγχοι ΣΔΟΕ. -Στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια

ΥΠΟΙΚ, 16/1/14 
 
Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν στις 15/01/2014 οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Kίνα και τη Μανίλα με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, κουβέρτες και  μεταλλικές καρέκλες κήπου.


Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 412 χαρτοκιβώτια ήτοι 4.120.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Marlboro, τα οποία είναι απομίμηση της γνωστής μάρκας, το δε δεύτερο 1.048 χαρτοκιβώτια ήτοι 10.480.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Marble.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406,14 ευρώ .
Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.
 minfin.gr
16/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin