Friday, January 31, 2014

Προς… μείωση τα πρόστιμα της εφορίας

Διορθωτικές κινήσεις σχετικά με τα υψηλά πρόστιμα της εφορίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να γίνουν πιο «ρεαλιστικά». 

Σε επεξεργασία των προστίμων που επιβάλλονται για τη μη υποβολή δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τη μη έκδοση αποδείξεων βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εκτιμώντας πως το ισχύον καθεστώς δεν είναι «ρεαλιστικό».
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι τα πρόστιμα να επανεξεταστούν με τις τρέχουσες δυνατότητες της αγοράς, χωρίς ωστόσο να αποδυναμωθεί ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων.

Το επιτελείο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη επεξεργάζεται ήδη τις αναπροσαρμογές που μπορούν να γίνουν σχετικά με το υψηλό πρόστιμο των 1.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ (που διαμορφώνεται σε 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις). Κάτι για το οποίο έχουν διατυπωθεί έντονες αντιδράσεις από πλευράς λογιστών και επιχειρήσεων.
Παράλληλα, μελετώνται αλλαγές στο ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων, με πιθανότερη την καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως «έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις. Όπως είπε και χθες άλλωστε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε».
efsyn.gr
31/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 
  • «Ραντεβού» έξω από την εφορία

diadilosi-eforia-afisa

Δεκάδες συλλογικότητες και λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Αττική, από το Πέραμα ώς τον Βύρωνα, τον Κολωνό και τη Νέα Σμύρνη, διαμαρτύρονται Δευτέρα πρωί στην Α” Εφορία Αθήνας ενάντια στη νέα φοροληστεία. Η Α΄Αθηνών, μαζί με τη ΦΑΕ Πειραιά και τις Εφορίες Κηφισιάς και Ηλιούπολης ξεκινάνε πιλοτικά ηλεκτρονικές κατασχέσεις, από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών – μισθοδοσίας, συνταξιοδοτικούς ή καταθετικούς. Οι απροειδοποίητες ηλεκτρονικές κατασχέσεις, σημειώνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, είναι αντισυνταγματικές, ενώ η πιλοτική εφαρμογή τους «εισάγει την πρωτοφανή έννοια του «πιλοτικού οφειλέτη πολίτη» και παραβιάζει την αρχή της θεμελιακής αρχής της ισονομίας των πολιτών».

Με σύνθημα «Είμαστε Εκατοντάδες Χιλιάδες» λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια, διεκδικούν την ακύρωση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και των εξοντωτικών προσαυξήσεων, απαιτώντας «να πληρώσουν τώρα οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων»....................................http://www.efsyn.gr/?p=170631
30/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin