Tuesday, January 7, 2014

Καρβούνης για Προεδρία: Η ΕΕ αναγνωρίζει την ισότιμη θεσμική θέση της Ελλάδας. -Η Ελλάδα θα απαντήσει στις αρνητικές τοποθετήσεις ξένων ΜΜΕ

Η άφιξη στην Αθήνα του Κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ στην Αθήνα έχει συμβολικό χαρακτήρα αφού με την παρουσία του αναγνωρίζει τις σημαντικές θυσίες του Ελληνικού λαού, είπε σε δήλωσή του ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα. 
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Κομισιόν José Manuel Barroso  καθώς και το σύνολο των Ευρωπαίων Επιτρόπων θα επισκεφθούν την Αθήνα, όπου και θα συμμετάσχουν στην Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.
Θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη του Κολεγίου των Επιτρόπων με το υπουργικό συμβούλιο της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Ζάππειο Μέγαρο και εν συνεχεία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, José Manuel Barroso.


Η Ελλάδα θα απαντήσει στις αρνητικές τοποθετήσεις ξένων ΜΜΕ 
Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, τόνισε ότι η ΕΕ αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει την ισότιμη θεσμική θέση της Αθήνας στους κόλπους της Ευρώπης. 
«Με την ανάληψη της Προεδρίας από την Ελλάδα, η ΕΕ αποδεικνύει περίτρανα ότι αναγνωρίζει την ισότιμη θεσμική θέση της χώρας μας στους κόλπους της Ευρώπης, ενώ εκδηλώνει την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της σε όλα όσα η Ελλάδα σταθερά αντιπροσωπεύει από την έναρξη της συνύπαρξης της στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα», υπογράμμισε. 

Πρόσθεσε ότι Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ενισχύσει τους αγώνες των πολιτών της απαντώντας με μια επιτυχημένη διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Προεδρίας «στις όποιες  υπερβολές  και εκ των προτέρων αρνητικές τοποθετήσεις λαμβάνει από μερίδα των  ξένων μέσων ενημέρωσης», αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα κυρίως του γερμανικού Τύπου, που έκριναν με αυστηρότητα και δυσπιστία την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. 
Τέλος, συμπλήρωσε ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει τις σημαντικές θυσίες του Ελληνικού λαού προκειμένου να  ξεπεράσει η χώρα την πρωτοφανή κρίση.
EurActiv.gr   
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin