Friday, January 10, 2014

Σταϊνμάγερ: Μεταρρυθμίσεις μέχρι τέλους

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, που τόνισε τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. 

Τη βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της Ελλάδας διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γερμανός υπουργός, που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στην ανεργία των νέων και σημείωσε πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχουν ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ, σημειώνοντας πως ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους, ενώ συμπλήρωσε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
«Επέλεξα αυτήν τη χρονική στιγμή να έρθω για να δείξω τον σεβασμό που τρέφουμε για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την υποστήριξή μας στην ελληνική Προεδρία», συνέχισε και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

«Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης», σημείωσε και είπε ότι στην Αθήνα θα συναντήσει και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για πιο πλήρη εικόνα των συνθηκών και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
efsyn.gr
10/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin