Sunday, January 5, 2014

Και οι Γερμανοί ψάχνουν για τις μίζες στην αγορά των Leopard. -Έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου μετά τις αποκαλύψεις Κάντα

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία του Μονάχου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, για τυχόν φαινόμενα διαφθοράς στην υπόθεση της προμήθειας από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, 175 αρμάτων μάχης «Leopard 2», τα οποία αγοράστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η έρευνα γίνεται έπειτα από όσα αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας κατά τις δικαστικές έρευνες για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που γίνονται στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η εισαγγελικές αρχές του Μονάχου είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή από το 2004, όταν όμως ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών αρχών, δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.


Η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αρνείται τις κατηγορίες.


Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, έγραψε ότι η KMW φέρεται να δελέασε την Ελλάδα για την αγορά των «Leopard 2» με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη.


Η ΚMW ισχυρίζεται από την πλευρά της ότι η πώληση των τεθωρακισμένων έγινε μέσω «διαφανούς διαδικασίας ανάθεσης».
 
agelioforos.gr
5/1/14
 --
-  
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin