Saturday, November 1, 2014

MME GR - Greek Breaking News - Greek Flash News - (Νοέμβριος 2014 -α)

Μία χελιδών έαρ ου ποιεί: .....μία μόνο εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει τις τελευταίες δηλώσεις Ιβανόφ (Πρόεδρος της FYROM), που έτσι και αλλιώς κατά την μεταφορά τους στην ελληνική γλώσσα υπόκεινται σε αλλοίωση. Ο όρος "?Μακεδονία?",  που με τόση απάθεια και αναλγησία μεταφέρθηκε από τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ, τροποποιήθηκε από την xxxx.gr με τον όρο "της χώρας", δίχως τίποτα να αλλάξει στο νόημα, καθόσον όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα πως αποκαλούν την χώρα τους οι πολίτες των Σκοπίων και οι πολιτικοί τους..................Μάθιου Νίμιτς/Σκοπιανά ΜΜΕ: Δεν ενοχλεί πια την Ελλάδα όταν οι σκοπιανοί αποκαλούν την χώρα τους "Μακεδονία".
--- 

44 comments:

  1. Η Τουρκία απειλεί για σεισμογραφικές έρευνες και στο Αιγαίο ...

    Την απόφαση της Αγκυρας να διατηρήσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ και να συνεχίσει τις σεισμογραφικές έρευνες, κάνοντας, μάλιστα, παράλληλη αναφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διακήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης, τη στιγμή που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τουρκική πλευρά απέρριψε πρόταση του ΟΗΕ να αποσύρει το «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ για τρεις μήνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την προκλητική στάση της, καθώς στο γραπτό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας γίνεται αναφορά στην απόφαση να συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα συγκεκριμένα σημεία στην ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελούν «απάντηση» στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, από την οποία η Αγκυρα θεωρεί ότι απειλείται και έχει καταστήσει σαφή την ενόχλησή της. Πάντως, η αναφορά στην ίδια πρόταση σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ επιτείνει τον προβληματισμό για ενδεχόμενες κινήσεις περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης, με τη μετακίνηση της ερευνητικής δραστηριότητας του «Μπαρμπαρός» σε άλλες περιοχές......................http://www.kathimerini.gr/790238/article/epikairothta/politikh/toyrkikes-anafores-sto-aigaio
    1/11/14

    ReplyDelete
  2. Ο ΟΗΕ διευκρινίζει απόψεις Άιντα που δημοσίευσε το τουρκικό ΥΠΕΞ ...

    Διευκρινίσεις σχετικά με απόψεις τις οποίες φέρεται να εξέφρασε στην Αγκυρα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ασπεν Μπαρθ Άιντα στη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι απόψεις αυτές περιέχονταν σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση και μεταδόθηκαν ως δηλώσεις του ειδικού συμβούλου. Μεταξύ άλλων, φερόταν να δηλώνει πως το Κυπριακό είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα και αν προστεθεί και το θέμα των υδρογονανθράκων, θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκο.
    Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε ότι αυτά που αποδίδονται στον κ. Άιντα είναι πράγματα που δηλώνει σταθερά. Ότι αν οι πλευρές δεν είναι στο τραπέζι των συνομιλιών δεν θα υπάρξει λύση. Και αυτή τη στιγμή το πρόβλημά τους μεγαλώνει και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.
    «Ξεκάθαρα, δεν έχει υποστηρίξει την εισαγωγή νέων θεμάτων στο τραπέζι, αλλά οι πλευρές χρειάζεται να βρουν τρόπο να επιλύσουν τον παρόν αδιέξοδο σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες».
    Διπλωματική πηγή υποστήριξε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ με την ανακοίνωση παρουσιάζει αποσπασματικά κάποιες από τις απόψεις του κ. Άιντα, με τρόπο που να δείχνει ότι ευνοεί τις τουρκικές θέσεις να τεθούν τα ενεργειακά στο τραπέζι των συνομιλιών και να δημιουργήσει αντιδράσεις σε βάρος του ειδικού συμβούλου, εν όψει των επισκέψεών του σε Αθήνα και Λευκωσία, από τις 5-7 Νοεμβρίου.

    Άλλη πηγή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η τουρκική ηγεσία ανέφερε στον Άιντα ότι οι ενέργειές της είχαν στόχο να καταστεί σαφές πως μετά τη λύση τα οφέλη από την ενέργεια θα μοιραστούν και στις δύο κοινότητες.

    Πάντως, συνομιλητές του Νορβηγού πρώην υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνουν ότι στις προτάσεις του για αποκλιμάκωση της έντασης συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία μιας «δεξαμενής σκέψης» με συμμετοχή μελών κι από τις δύο κοινότητες, για να αναλυθούν τα οφέλη που θα έχουν και οι δύο από τους ενεργειακούς πόρους.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=188035
    1/11/14

    ReplyDelete
  3. Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της ...

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

    ......Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και «επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι εντάσεις θα αποκλιμακωθούν μέσω των συνεχών διπλωματικών προσπαθειών και δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να ακολουθήσουν μια αμοιβαία επωφελή προσέγγιση για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων».............http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=454699
    1/11/14

    ReplyDelete
  4. Τώρα οι Σκωτσέζοι θα ψήφιζαν «Ναι» στην ανεξαρτησία, δείχνει δημοσκόπηση ... Έξι εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα ...

    Μόλις έξι εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το «Όχι» της Σκωτίας στην ανεξαρτησία, δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι τώρα το 52% των Σκοτσέζων θα ψήφιζε «Ναι».

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των βρετανικών Times, το 52% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπέρ της παραμονής τάσσεται το 48%.

    Όταν στα αποτελέσματα συμπεριληφθούν και αυτοί που δεν θα ψήφιζαν ή δεν ξέρουν τι θα ψήφιζαν, το «Ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 49%, ενώ το «Όχι» 45%.

    Συνολικά, 1078 άτομα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου.

    Το 55% των Σκωτσέζων τάχθηκε στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.......................http://news.in.gr/world/article/?aid=1231360211
    1/11/14

    ReplyDelete
  5. Στοπ στις κατασχέσεις για χρέη ώς 300.000 ώς τα Χριστούγεννα...

    Πάγο στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.

    «Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογουμένους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης» τονίζει στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο η Κ. Σαββαΐδου, εξηγώντας ότι το πάγωμα των κατασχέσεων δεν αφορά τους πολύ μεγάλους οφειλέτες.............http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=646514
    1/11/14

    ReplyDelete
  6. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα έχει σήμερα (Σάββατο) ανεπίσημη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη...

    Ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ λίγο πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην κατοικία του Τούρκου Προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.
    efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    1/11/14

    ReplyDelete
  7. Οι φιλορώσοι στην ανατολική Ουκρανία στήνουν κάλπες εν μέσω συγκρούσεων ...

    Με μόνο την στήριξη της Ρωσίας και αψηφώντας τις επικρίσεις του Κιέβου και των δυτικών κυβερνήσεων, οι φιλορώσοι ένοπλοι στην ανατολική επαρχία προχωρούν σε «εκλογές» για την ανάδειξη αντιπροσώπων ενώ οι συγκρούσεις παρουσιάζουν αναζωπύρωση.

    Έξι ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή, ενώ οι φιλορώσοι δηλώνουν την ελπίδα τους ότι οι κάλπες «θα ενισχύουν τη νομιμοποίησή» τους και θα οδηγήσουν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ «λίγο πιο μακριά από το Κίεβο».

    Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει το στήσιμο της κάλπης ως παράνομο. Η Ρωσία, αντιθέτως, έχει αναφέρει πως θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμά τους...................http://news.in.gr/world/article/?aid=1231360247
    1/11/14

    ReplyDelete
  8. Στον Παπούλια τη Δευτέρα Σαμαράς και Τσίπρας ...

    Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Η συνάντηση του προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματισθεί για τις 14.45.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να χειριστεί οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές και ειδικότερα το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ. Όπως γράφει η Αυγή, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ένα «πλαίσιο αρχών και θέσεων» το οποίο περιλαμβάνει «την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος» και πρόταση «για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας».................http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=454816
    2/11/14

    ReplyDelete
  9. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χαρακτήρισε απόψε "φάρσα" τις εκλογές που διεξάγονται στις αυτονομιστικές ανατολικές επαρχίες της χώρας, προειδοποιώντας ότι το Κίεβο θα αντιδράσει σε αυτήν την πρόκληση....

    Ο Ουκρανός πρόεδρος καταδίκασε τις εκλογές αυτές, τις οποίες αποκάλεσε παράνομες και κάλεσε τη Ρωσία να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα...............- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/176454/proeidopoiiseis-porosenko-gia-tis-ekloges#sthash.7GhCE5AV.dpuf

    ReplyDelete
  10. Α. Merkel: Θα πάψουμε να στηρίζουμε την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ ...

    Η επιμονή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να θέσει όριο στον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούν να μπαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αναγκάσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ να διακόψει τις προσπάθειές της για να κρατήσει τη Βρετανία εντός της ΕΕ, υποστηρίζει το περιοδικό Σπίγκελ.................http://www.capital.gr/News.asp?id=2146264
    2/11/14

    ReplyDelete
  11. «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη» επιμένουν Τουρκία και ψευδοκράτος ....

    Τη λογική των δύο κρατών στην Κυπριακή Δημοκρατία επιχειρεί να εδραιώσει με κάθε τρόπο η κατοχική ηγεσία του ψευδοκράτους στην Κύπρο και η Τουρκία, με κάθε τρόπο. Σε επιστολή την οποία κυκλοφόρησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, η Άγκυρα επιχειρεί να φέρει στην επικαιρότητα μια «άλλη πραγματικότητα», σύμφωνα με την οποία το ψευδοκράτος των κατεχομένων λειτουργεί ως «κανονικό κράτος», το οποίο διαθέτει «εναέριο χώρο, χωρικά ύδατα, νόμους» όπως όλες οι άλλες χώρες…
    Η εν λόγω επιστολή του εκπροσώπου της κατοχικής ηγεσίας, αποτελεί απάντηση προς τον Κύπριο μόνιμο αντιπρόσωπο, που απέστειλε γραπτή διαμαρτυρία για τουρκικές παραβιάσεις και κυκλοφόρησε όπως η επιστολή του μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σαν έγγραφα του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.
    Η επιστολή είναι πιστή στην πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς σύμφωνα με την οποία το Κυπριακό είναι «λυμένο», στη βάση λειτουργίας «δύο κρατών» στο νησί τη στιγμή που γίνεται «έκκληση» για «να επισπευτούν» οι συνομιλίες.

    Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Ντανά, στην επιστολή του, οι πτήσεις εντός του «κυρίαρχου εναέριου χώρου» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» γίνονται με συναίνεση των αρμόδιων Αρχών του «κράτους» και «η ε/κ διοίκηση δεν έχει καμία δικαιοδοσία ή δικαίωμα».

    Ισχυρίζεται δε ότι η «Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας» του ψευδοκράτους είναι «η μόνη αρμόδια Αρχή για την παροχή υπηρεσιών αεροναυτικών πληροφοριών εναέριας κυκλοφορίας εντός του εθνικού εναέριου χώρου της», ενώ όωπς υποστηρίζει το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια των κατεχομένων..................http://www.crashonline.gr
    3/11/14

    ReplyDelete
  12. Θέμα μαζικών ρυθμίσεων για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια αξίας άνω των 27 δισ. ευρώ που σήμερα δεν αποπληρώνονται «ανοίγει» πλέον η κυβέρνηση μέσω του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, την ίδια ημέρα που «κλείνει» η περιβόητη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή....

    Με βάση τον σχεδιασμό που έχει ήδη κάνει το υπ. Ανάπτυξης για τα στεγαστικά δάνεια, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «σπάσουν» σε δύο τμήματα, ανάλογα με την τρέχουσα αξία των ακινήτων και την αξία που είχαν όταν αυτά αγοράστηκαν και δόθηκε το δάνειο.

    Οι λύσεις που εξετάζονται είναι δύο. Είτε να γίνει νέα εκτίμηση της αξίας του στεγαστικού δανείου, είτε να γίνει a priori «κούρεμα» 30% στα στεγαστικά δάνεια για να αρχίσουν να αποπληρώνονται.

    Ένα τμήμα περίπου 30% του σημερινού δανείου θα μεταφερθεί στο μέλλον ώστε να αντιμετωπιστεί μετά από 10-15 χρόνια και το υπόλοιπο τμήμα που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου να συνεχίσει να αποπληρώνεται με τους σημερινούς όρους.................http://www.capital.gr/News.asp?id=2146551
    3/11/14

    ReplyDelete
  13. Τον Πιο Ψυχρό Χειμώνα της Τελευταίας Δεκαετίας Φέρνει η Κλιματική Αλλαγή ....

    Ως «τον ψυχρότερο της τελευταίας δεκαετίας» χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι τον επερχόμενο χειμώνα στην Ευρώπη, καθώς, όπως επισημαίνουν, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αρκτικών αέριων μάζων που θα καλύψουν τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μολονότι οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να διευκρινίσουν τα σενάρια στις επόμενες εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τους τα καινούργια δεδομένα, εξακολοθούν να επισημαίνουν πως ο φετινός χειμώνας 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός! ......................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87072
    3/11/14

    ReplyDelete
  14. Επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο Τόμσεν .... Την «προαγωγή» ανακοίνωση η Λαγκάρντ ...

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πάουλ Τόμσεν αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ, «ο διορισμός του έχει άμεση ισχύ». Ο κ. Τόμσεν διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον Ρεζά Μογαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πάουλ Τόμσεν έχει κάνει πολλές ανεκτίμητες συνεισφορές ως υπάλληλος, διευθυντής και ανώτερο στέλεχος στο ΔΝΤ» και ότι «είναι απολύτως σεβαστός μέσα και έξω από το Ταμείο για την πνευματική ηγεσία του, την επιχειρησιακή πείρα και την τεχνογνωσία....................http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=455018
    3/11/14

    ReplyDelete
  15. Ισραήλ: Προχωρά στην ανέγερση 500 κατοικιών στην Ιερουσαλήμ ...

    Το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την οικοδόμηση 500 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα σχέδιο που πρόσφατα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των Παλαιστίνιων, όσο και της διεθνούς κοινότητας.

    Το πρόγραμμα ανέγερσης 500 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο περιλαμβάνεται στα δύο σχέδια ανοικοδόμησης για τα οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στις 27 Οκτωβρίου εντολή να επιταχυνθούν, ανέφερε η Χάγκιτ Όρφαν, η επικεφαλής της μη κυβερνητικής, ισραηλινής οργάνωσης "Ειρήνη Τώρα" που τάσσεται κατά του εποικισμού.

    Το αρχικό σχέδιο αφορούσε 660 κατοικίες. Μαζί με το άλλο σχέδιο (400 κατοικίες στον εβραϊκό οικισμό Χαρ Χόμα) οι κατοικίες που ο Νετανιάχου επιθυμεί να επισπευσθεί η κατασκευή τους ξεπερνούν τις 1.000.

    Η συνέχιση της επικοιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και ένα από τα κυριότερα εμπόδια στην εξεύρεση μιας λύσης για την ειρήνευση στην περιοχή.

    Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και οι Βρυξέλλες επέκριναν έντονα την απόφαση του Ισραήλ και μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=647182
    3/11/14

    ReplyDelete
  16. Έρχεται το «Α' Πακέτο Γιούνκερ» ύψους 300 δισ.....ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ....

    Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
    Είναι το «δώρο» των Χριστουγέννων του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προς τα εκατομμύρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο και τα εκατομμύρια Ευρωπαίους άνεργους.

    Δώσαμε τον τίτλο: «Α ΠακέτοΓιούνκερ» για τρεις λόγους:

    Πρώτον, πιστεύουμε, πως θα υπάρξει και «Β΄ Πακέτο Γιούνκερ».

    Δεύτερον, το πακέτο αυτό, το οποίο ο επικεφαλής της Κομισιόν στην ομιλία του, σωστά χαρακτήρισε δέσμη, έχει αρκετές ομοιότητες με τα γνωστά «Πακέτα Ντελόρ».

    Τρίτον, το Πακέτο Γιούνκερ, με προίκα 300 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το σημερινό «πακέτο»της Πολιτικής Συνοχής.

    Θεωρείται πιθανό, το «Α’ Πακέτο Γιούνκερ», να αρχίσει να εφαρμόζεται ταυτόχρονα και παράλληλα με τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης-ΣΕΣ 2014 – 2020,τα λεγόμενα νέα ΕΣΠΑ, τα οποία, ουσιαστικά, μετά το Φεβρουάριο του 2015 θα αρχίσουν να υλοποιούνται................http://www.elzoni.gr/html/ent/553/ent.49553.asp
    4/11/14

    ReplyDelete
  17. Συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 24 άνθρωποι πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες, δήλωσε ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος....

    Η τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία, τόνισε ο Ελληνας επίτροπος, καταδεικνυεί για άλλη μία φορά ότι επείγει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε να προστατευτούν αυτοί που το έχουν ανάγκη. Δεσμέυτηκε επίσης να παρουσιάσει μια αποτελεσματικότερη προσέγγιση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=188218
    4/11/14

    ReplyDelete
  18. Τι σημαίνει το νέο δόγμα ασφαλείας της Τουρκίας ...

    Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) της Τουρκίας την περασμένη Πέμπτη, με αντικείμενο την αναθεώρηση του “Κόκκινου Βιβλίου” στο οποίο καταγράφονται οι στρατηγικές προκλήσεις της γειτονικής χώρας, ήταν η πρώτη στην οποία παρέστησαν ο μεν Tayyip Erdoğan με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Ahmet Davutoğlu με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ήταν επίσης η μακρότερη συνεδρίαση στην ιστορία του θεσμού, με διάρκεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 ωρών και 25 λεπτών...

    Μέχρι πρότινος το ρεκόρ κρατούσε η 9ωρη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 1997, οπότε και το “μεταμοντέρνο πραξικόπημα” που ανέτρεψε την κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον ισλαμιστή Necmettin Erbakan, πολιτικό μέντορα του σημερινού προέδρου. Αντί για την εμφάνιση τεθωρακισμένων στους δρόμους, όπως συνέβη με τα τρία προηγούμενα πραξικοπήματα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, άρκεσε τότε ένα ανακοινωθέν του MGK ώστε να επέλθει η πολιτική ανατροπή..........http://www.capital.gr/News.asp?id=2147526
    4/11/14

    ReplyDelete
  19. Την Εποπτεία των 120 Μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Τραπεζών Αναλαμβάνει η ΕΚΤ ...

    Στον εποπτικό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περνούν σήμερα οι 120 μεγαλύτερες τράπεζες της Ζώνης του Ευρώ, μεταξύ αυτών και οι τέσσερις εγχώριες συστημικές: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

    Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για τον τραπεζικό τομέα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η τραπεζική ένωση αποτελεί κομβικής σημασίας βήμα στην κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87133
    4/11/14

    ReplyDelete
  20. TA AYΘAIPETA ξανατακτοποιούνται! ....

    ΝEOΣ κύκλος δηλώσεων αυθαιρέτων αρχίζει για συνολικά 780.000 ιδιοκτήτες, που έχουν μπει στους νόμους τακτοποίησης των ετών 2011 και 2013, στην περίπτωση που εκδοθεί νέα ακυρωτική απόφαση από το ΣτΕ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέο νόμο, τον τρίτο κατά σειρά, για να παρατείνει πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το νομοθετικό πλαίσιο τακτοποίησης των αυθαιρέτων με πρόστιμο. Δίνει... φιλί ζωής στην εισπρακτική επιχείρηση νομιμοποίησης αυθαιρέτων, η οποία μέχρι τώρα έχει αποδώσει 1,2 δισ. ευρώ, καλύπτοντας θεσμικές ακροβασίες και εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες..................http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=455324
    5/11/14

    ReplyDelete
  21. Συνάντηση ΠτΔ - Λίμπερμαν με φόντο την ενέργεια ....Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ...

    Ενέργεια, Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Το απόγευμα, ο κύριος Λίμπερμαν θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

    Στις έντεκα το πρωί ο κύριος Λίμπερμαν θα έχει συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ο κύριος Λίμπερμαν θα παρακαθήσει επίσης σε γεύμα εργασίας, παρουσία μελών του Κυπρο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.


    Η επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού πραγματοποιείται τρείς ημέρες πρίν από τη συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάϊρο, στην οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής..............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=188324
    5/11/14

    ReplyDelete
  22. Πικρή ήττα για τους Δημοκρατικούς ...

    Το Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέστη βαριά ήττα στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν στο εξής την πλειοψηφία και στη Γερουσία.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα κληθεί να εξαντλήσει τα εναπομείναντα δύο χρόνια της δεύτερης προεδρικής του θητείας έχοντας απέναντί του την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα έχει στο εξής πλειοψηφία τουλάχιστον 52 από τις συνολικά 100 έδρες στη Γερουσία. Μέχρι πριν από τις χθεσινές εκλογές οι Δημοκρατικοί διατηρούσαν εκεί ισχνή πλειοψηφία. Στο άλλο σώμα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι κατόρθωσαν όχι μόνο να υπερασπιστούν αλλά και να αυξήσουν ελάχιστα την πλειοψηφία τους...........http://dw.de/p/1Dgvs
    5/11/14

    ReplyDelete
  23. Βγήκε από τα ελληνικά ύδατα η τουρκική κορβέτα...

    Στο λιμάνι του Ακσάζ κατέπλευσε η τουρκική κορβέτα «Büyükada» η οποία καθ'όλη τη χθεσινή ημέρα έπλεε στο Αιγαίο, κινούμενη 7 φορές εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα βορείως του Καφηρέα, ανατολικά της Κέας, βορείως της Σαντορίνης.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64088708
    5/11/14

    ReplyDelete
  24. Στην αποκάλυψη ότι η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε απάντηση του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο...


    Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε θέσει με ερωτήσεις του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το μείζον ζήτημα της άδικης και παράλογης φορολόγησης των ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ. ..............http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-ellada/152/226718/ntragki--efthygrammisi-ton-axion-akiniton-stin-ellada-me-tis-times-agoras#sthash.ihGwA8N6.dpuf
    5/11/14

    ReplyDelete
  25. Νέα γκάφα του οικονομικού επιτελείου, αυτή τη φορά με το «πόθεν έσχες» για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Και αυτό καθώς η εφορία θα εφαρμόσει το μέτρο σε δύο ταχύτητες για τη φετινή χρήση....

    Ετσι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διόρθωσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην κτηματαγορά εφαρμόζοντας το «πόθεν έσχες» στο συνολικό τίμημα της αγοράς του ακινήτου που αναγράφεται στο συμβόλαιο και όχι στην αντικειμενική αξία, ωστόσο, η νέα διάταξη ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τις 31 Οκτωβρίου 2014 και μετά. Εν ολίγοις, η νέα ρύθμιση, δεν εφαρμόζεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014 που ενεργοποιήθηκε το «πόθεν έσχες» στις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά από την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου..............http://www.protothema.gr/economy/article/423886/neo-alaloum-me-to-pothen-eshes-stis-metavivaseis-akiniton/
    5/11/14

    ReplyDelete
  26. Ιερουσαλήμ: Νέες ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών ...

    Ταραχές ξέσπασαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών, τον τρίτο ιερό τόπο του ισλάμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν για να διαλύσουν μασκοφόρους διαδηλωτές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    «Δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, που στη συνέχεια εισήλθαν στην Πλατεία των Τζαμιών (Ορος του Ναού για τους εβραίους) και απώθησαν τους παλαιστίνιους διαδηλωτές στο εσωτερικό του τεμένους.

    Οι ταραχές επεκτάθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
    Κοντά στην Πύλη των Λεόντων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, ανάμεσα στο οποίο υπήρχαν δεκάδες παιδιά που περίμεναν για να πάνε στα σχολεία τους που βρίσκονται στην περιοχή.

    Εκατοντάδες ισραηλινοί αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην Παλιά Πόλη, επάνω από την οποία πετούσαν ελικόπτερα, απώθησαν στη συνέχεια το πλήθος από την Πλατεία των Τζαμιών, προς την οποία αποκλείσθηκαν όλες οι προσβάσεις.

    Τα αίτια αυτής της νέας κλιμάκωσης της έντασης δεν είναι σαφή. Όμως, εβραίοι εξτρεμιστές είχαν απευθύνει πρόσκληση για μαζική προσέλευση και προσευχή σήμερα το πρωί στην Πλατεία των Τζαμιών σε ένδειξη υποστήριξης προς τον Γεχούντα Κλικ, προσωπικότητα της ακραίας εθνικιστικής δεξιάς που μάχεται για το δικαίωμα των εβραίων να προσεύχονται στην Πλατεία. Ο Γεχούντα Γκλικ πυροβολήθηκε στις 29 Οκτωβρίου από Παλαιστίνιο, τον οποίο ισραηλινοί αστυνομικοί σκότωσαν την επομένη..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64088740
    5/11/14

    ReplyDelete
  27. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ευρώπη να άρει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.....

    Επιπροσθέτως, οι ηγέτες των αυτονομιστών που εξελέγησαν την Κυριακή στις "εκλογές" που διεξήχθησαν στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ ενδέχεται επίσης να προστεθούν στον κατάλογο με τα ονόματα των Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Βρυξέλλες..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64088976
    5/11/14

    ReplyDelete
  28. «ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ»...

    Με εκατέρωθεν βολές μεταξύ του προέδρου Ποροσένκο και των φιλορώσων αποσχιστών συνεχίζεται η ουκρανική κρίση.

    Μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές στην ανατολική Ουκρανία, οι αποσχιστές κατηγόρησαν τον Πέτρο Ποροσένκο, ότι ακυρώνει τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου.

    Η αντίδραση των αποσχιστών έρχεται μετά το κάλεσμα του Ουκρανού προέδρου για ακύρωση της μερικής αυτονομίας η οποία χορηγήθηκε στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από την ουκρανική Βουλή πριν από μερικές εβδομάδες................http://www.elzoni.gr/html/ent/624/ent.49624.asp
    6/11/14

    ReplyDelete
  29. Θα υπάρξει πρόγραμμα βοήθειας για τη μεταβατική περίοδο ...

    Με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχολιάζει σε συνέντευξή του στο DLF το μέλλον του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας.

    Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ απαντά: «Το νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ήταν ήδη σχεδιασμένο ότι (σσ: η Ελλάδα) εκτός από τα μεγάλα πακέτα που θα έπαιρνε από τους ευρωπαίους εταίρους για να καταφέρει να επιβιώσει θα είχε στήριξη και για τη μεταβατική περίοδο. Πρόκειται πράγματι για ένα είδος 'γεφύρωσης' μέχρι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει και πάλι μόνη της στις αγορές. Όπως λειτουργεί το πορτογαλικό και το ιρλανδικό μοντέλο δεν λειτουργεί το ελληνικό. Με αυτή την έννοια δεν είναι τίποτα καινούργιο, αλλά θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση. Οι αγορές μας έριξαν μια προειδοποιητική βολή και μας είπαν πως θέλουν σταθερότητα στην Ευρώπη και για αυτό θα πρέπει να δεχτεί και η Ελλάδα πως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να συνεισφέρει και η ίδια στην σταθερότητα».

    Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε στο μέλλον να εφαρμόζει κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά να μην ελέγχεται πλέον τόσο αυστηρά;

    «Αυτό το αρνούμαστε. Πάντα στην Ευρώπη θεωρούνταν πως, όταν δίνονται χρήματα, επιβάλλονται κάποιοι όροι, οι οποίοι θα πρέπει να εκτελούνται και να ελέγχονται. Έτσι και σε αυτό το νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις», εκτιμά ο Μάνφρεντ Βέμπερ......................http://dw.de/p/1DiKb
    6/11/14

    ReplyDelete
  30. Μαζική διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες – Επεισόδια και τραυματίες ...

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη κατά της λιτότητας και των περικοπών δαπανών ύψους 11 δις. ευρώ, που πρότεινε η δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού, στις Βρυξέλλες όπου όμως ξέσπασαν επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

    Δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές με τους μεν να κάνουν χρήση σπρέϊ πιπεριού και αντλιών νερού και τους δε να πετάνε πέτρες ενώ αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και σε κάποια έβαλαν φωτιά.

    «Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Πιέρ Μέις. «Δεν μπορώ να σας πω αν είναι αστυνομικοί ή διαδηλωτές», πρόσθεσε....................http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=455551
    6/11/14

    ReplyDelete
  31. Σε αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς και ρίψη αυγών κατά των αυτοκινήτων που μετέφεραν συμβούλους του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προχώρησαν εργαζόμενοι της βιομηχανίας Alcatel του Βιμερκάτε, κοντά στο Μιλάνο, την οποία επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης....

    Η Αλκατέλ θα προχωρήσει 587 απολύσεις και οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους εγγεγραμμένοι στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, κατηγόρησαν τον Ρέντσι ότι «συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα και να συναντά τους επιχειρηματίες, υιοθετώντας τις απόψεις τους».

    Στην πραγματικότητα, ο στόχος της διαμαρτυρίας και τις ρίψης αυγών ήταν ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος, όμως, εισήλθε στην παραγωγική μονάδα της Αλκατέλ από μια πλαϊνή, μικρή είσοδο...................http://www.capital.gr/News.asp?id=2150808
    6/11/14

    ReplyDelete
  32. Κομισιόν: Προς τιμωρία του Λουξεμβούργου ...

    Κυρώσεις στο Λουξεμβούργο για τις φορολογικές του πρακτικές μπορεί να επιβάλει η Κομισιόν.

    Την ίδια ώρα, κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν στοιχεία για την ύπαρξη μυστικών φορολογικών συμφωνιών ανάμεσα στο Μεγάλο Δουκάτο και 340 πολυεθνικές εταιρείες.

    «Εάν υπάρξει δυσμενής απόφαση, το Λουξεμβούργο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για να επανορθώσει», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχινάς, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1995 έως το 2013.

    Ο νυν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ διαμηνύει, πάντως, πως οι φορολογικές πρακτικές της χώρας του είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.................http://www.elzoni.gr/html/ent/647/ent.49647.asp
    7/11/14

    ReplyDelete
  33. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας, μέσο ενημέρωσης που ασκεί κριτική στη ρωσική ηγεσία, ήρθε χθες σε ευθεία αντιπαράθεση με τον βασικό μέτοχό του, τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom, με αφορμή την απόλυση ενός δημοσιογράφου που είχε μεταδώσει ένα πρόγραμμα για τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία....

    Ειδικότερα, η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τη μετάδοση, την περασμένη εβδομάδα, μιας εκπομπής που παρουσίασε ο Αλεξάντρ Πλιούτσεφ, με τη συμμετοχή ενός άλλου δημοσιογράφου ο οποίος αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν τους ρωσόφωνους αντάρτες στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

    Η συνέντευξη αυτή αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του ραδιοφωνικού σταθμού κατόπιν αιτήματος της ρωσικής αρχής ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Η υπηρεσία αυτή κατηγόρησε τον σταθμό ότι μετέδιδε «πληροφορίες που δικαιολογούν εγκλήματα πολέμου»...................http://www.zougla.gr/kosmos/article/apelisan-dimosiografo-pou-parousiase-reportaz-gia-tin-an-oukrania
    7/11/14

    ReplyDelete
  34. Πότε θα φανεί στις τιμές η πτώση του πετρελαίου ...

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πτωτική τάση της τιμής του μπρεντ ξεκίνησε από τις 26 Ιουνίου και εντάθηκε τον τελευταίο μήνα, υποχωρώντας από τα 115 δολάρια το βαρέλι στα 82 δολάρια το βαρέλι. Πέρσι, τέτοια εποχή η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 105 δολάρια το βαρέλι. Πώς έχει, λοιπόν, πορευθεί η τιμή λιανικής της αμόλυβδης και πετρελαίου θέρμανσης το ίδιο διάστημα στην Ελλάδα;

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργαστήκαμε, πέρσι τον Νοέμβριο η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 1,63 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος πωλείται έναντι 1,59 ευρώ το λίτρο, όταν για το ίδιο διάστημα το μπρεντ (με μετατροπή της τιμής σε ευρώ από δολάριο διότι έχει υποχωρήσει το νόμισμα σε σχέση με πέρσι) υποχώρησε από τα 77,9 ευρώ το βαρέλι στα 66,6 ευρώ το βαρέλι σήμερα. Ας δούμε και την τιμή λιανικής του πετρελαίου θέρμανσης. Πέρσι το Νοέμβριο η τιμή λιανικής είχε διαμορφωθεί στο 1,272 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος η μέση τιμή είναι 1,040 ευρώ το λίτρο.

    Το ότι η πτώση των διεθνών τιμών δεν είναι τόσο αισθητή τον τελικό καταναλωτή είναι γνωστό, το ερώτημα είναι γιατί. Μιλώντας με παράγοντες της αγοράς εξήγησαν ότι ένας από τους λόγους που δεν είναι τόσο αισθητή η μείωση στις τιμές λιανικής είναι η ταυτόχρονη ενίσχυση του δολαρίου. Πέρσι, τέτοιο μήνα η ισοτιμία ήταν στο 1,347 και τώρα στο 1,24. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι οι φόροι και ένα τρίτο το περιθώριο κέρδους των εταιρειών.................http://www.protothema.gr/economy/article/424501/pote-tha-fanei-stis-times-i-ptosi-tou-petrelaiou/
    7/11/14

    ReplyDelete
  35. Η Αθήνα θέλει σαφή αναφορά σε θέματα θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ ...

    Η Αθήνα επιδιώκει να υπάρχει σαφής καταγραφή στα θέματα των θαλασσίων ζωνών στη Διακήρυξη του Καΐρου, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί κομβικό, για την ίδια, ζήτημα. Αυτό αναφέρουν προς «Το Βήμα» διπλωματικές πηγές, καθώς τις τελευταίες ώρες κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του κειμένου που θα υιοθετηθεί κατά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος - Αιγύπτου - Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Το προσχέδιο έχει αποσταλεί στις τρεις πρωτεύουσες και υπηρεσιακοί παράγοντες εργάζονται επ' αυτού.

    Είναι σαφές ωστόσο, επιμένουν οι ίδιες πηγές, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις ή δραματικές εξελίξεις στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων Αθηνών - Καΐρου για το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Το τελευταίο διάστημα, το κλίμα δείχνει να βελτιώνεται στο ζήτημα αυτό, αλλά η πολυπλοκότητά του δεν επιτρέπει άλματα από τη μία ημέρα στην άλλη. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχει καταβληθεί ουσιαστική και μελετημένη προσπάθεια από το υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών...............http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=648292
    7/11/14

    ReplyDelete
  36. Βερολίνο- 25 χρόνια μετά ...

    Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους, που άνοιξε τον δρόμο για την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης. Γερμανοί και έλληνες ευρωβουλευτές καταθέτουν στην DW τη δική τους μαρτυρία.

    Λίγοι έζησαν τη «βελούδινη επανάσταση» των Ανατολικογερμανών από τόσο κοντά, όσο η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς. Μεγάλωσε στον Μπέργκεν της Κάτω Σαξονίας, ένα χωριό 1.500 κατοίκων στις όχθες του ποταμού Ντούμε, στην παλαιά ενδο-γερμανική μεθόριο, όπου λειτουργούσε και συνοριακό φυλάκιο. Για 40 χρόνια το χωριό ήταν σιωπηλός μάρτυρας του Ψυχρού Πολέμου. Μόλις έπεσε το Τείχος, έγινε φιλόξενος σταθμός για τους επισκέπτες από την «άλλη πλευρά» του Τείχους. Οι κάτοικοι ήταν συγκινημένοι, αλλά και σαστισμένοι μπροστά στα ιστορικά γεγονότα, θυμάται η Ρεμπέκα Χαρμς:...............http://dw.de/p/1DijD
    7/11/14

    ReplyDelete
  37. Το Κίεβο κατήγγειλε σήμερα ότι 32 άρματα, στοιχεία πυροβολικού και άλλος εξοπλισμός καθώς και στρατιώτες από τη Ρωσία πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην ανατολική Ουκρανία, όπου πέντε ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο...

    "Τριάντα δύο άρματα μάχης, 16 πυροβόλα Χόβιτσερ και 30 στρατιωτικά φορτηγά τύπου Καμάζ με στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία" και κατευθύνονταν στην πόλη Κράσνι Λουτς στην περιοχή του Λουχάνσκ. Μια ακόμη φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας διέσχισαν στα σύνορα και πέρασαν το φυλάκιο Ιζβαρίνο, το οποίο ελέγχουν οι αυτονομιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο............http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2151476
    7/11/14

    ReplyDelete
  38. Σε Πολιτικούς Λόγους Αποδίδει ο Ρώσος Πρόεδρος την Πτώση των Πετρελαϊκών Τιμών...

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο, η οποία πλήττει την οικονομία της χώρας του, εν μέρει τουλάχιστον οφείλεται σε χειραγώγησή για πολιτικούς λόγους.

    Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά ΜΜΕ και δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Πούτιν είπε ότι δεν κατηγορεί κάποια συγκεκριμένη χώρα για τη μείωση των τιμών, που ορισμένοι σχολιαστές στη Ρωσία ερίζουν πως οφείλεται σε μια συνωμοσία της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ με στόχο να πληγεί η Μόσχα. ....................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87227
    7/11/14

    ReplyDelete
  39. Περισσότεροι από 600 στρατιωτικοί έχουν «εκτεθεί σε χημικές ουσίες στη διάρκεια υπηρεσίας τους στο Ιράκ» ανακοίνωσε την Πέμπτη το Πεντάγωνο, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα των «New York Times»....

    Η αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία αρνήθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν να παραδεχθεί ότι «υπήρχε θέμα χημικής προσβολής» στρατιωτικών παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έρχονταν στη δημοσιότητα περιπτώσεις βετεράνων των πολέμων στο Ιράκ το 2003 οι οποίοι είχαν «εμφανείς συνέπειες της προσβολής τους» από χημικές ουσίες, γράφει η εφημερίδα.

    Τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ διέταξε «πλήρη έρευνα» η οποία αποκάλυψε ότι 629 άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «είχαν εκτεθεί (...) και είχαν υποστεί τις συνέπειες της προσβολής από χημικές ουσίες» όταν υπηρετούσαν στο Ιράκ............http://www.zougla.gr/kosmos/article/pentagono-se-ximikes-ousies-ekte8ikan-600-amerikani-stratiotiki-sto-irak
    7/11/14

    ReplyDelete
  40. Μέτρα κατά των τουρκικών προκλήσεων αποφάσισαν Σαμαράς-Αναστασιάδης ...

    Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία στοχεύουν στην καταστολή των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών των κυπριακών κομμάτων.

    Όπως αναφέρει το κυπριακό site sigmalive.com, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Σαμαράς και Αναστασιάδης, είπαν ότι η συζητήσεις που έγιναν αφορούσαν θέματα συντονισμού και εντοπισμού μέτρων για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Διευκρίνισαν ωστόσο ότι τα μέτρα, δεν στοχεύουν στην κλιμάκωση της κρίσης, αλλά στην αποκλιμάκωση της................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64090017
    7/11/14

    ReplyDelete
  41. Π. Ποροσένκο: Κίνδυνος για κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία ...

    H Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «σημαντική επιδείνωση» της κρίσης και μια επιπλέον κλιμάκωσης της βίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, λίγες ώρες αφότου το Κίεβο κατήγγειλε ότι μία μονάδα τεθωρακισμένων, πυροβόλων και φορτηγών εισήλθε στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης ότι υπάρχουν προσκόμματα που εμποδίζουν την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας, γεγονός που οδηγεί σε «περαιτέρω κλιμάκωση».

    Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους ωστόσο δεν αναφέρθηκε στις πληροφορίες περί διέλευσης των συνόρων από τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή, σύμφωνα με το γραφείο του.

    Αντ’ αυτού υποστήριξε ότι το γεγονός ότι μια ρωσική αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια παρέκαμψε τους ελέγχους στα ουκρανικά σύνορα και τα τελωνεία, γεγονός το οποίο κατήγγειλε ως μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»..................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=188643
    7/11/14

    ReplyDelete
  42. Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Κάντε τώρα τις μεταρρυθμίσεις ...

    «Δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας του Ecofin
    Την ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και τη «νέα φάση» της ελληνικής οικονομίας.....................http://www.protothema.gr/economy/article/424736/telesigrafo-soible-kade-tora-tis-metarruthmiseis/
    7/11/14

    ReplyDelete
  43. Eρογλου: Δεν μας ικανοποιούν οι προτάσεις Αϊντε για το φυσικό αέριο ...

    Οι προτάσεις του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αϊντε, για το φυσικό αέριο δεν είναι ικανοποιητικές, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι θα τύχουν αξιολόγησης...................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64090159
    7/11/14

    ReplyDelete
  44. Η Αθήνα επιδιώκει να υπάρχει σαφής καταγραφή στα θέματα των θαλασσίων ζωνών στη Διακήρυξη του Καΐρου, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί κομβικό, για την ίδια, ζήτημα....

    Αυτό αναφέρουν προς «Το Βήμα» διπλωματικές πηγές, καθώς τις τελευταίες ώρες κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του κειμένου που θα υιοθετηθεί κατά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος - Αιγύπτου - Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα........http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/227203/i-athina-epidiokei-safeis-anafores-se-themata-thalassion-zonon-kai-aoz#sthash.2v53zQ6m.dpuf
    7/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin