Friday, January 3, 2014

Pimco: Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2014

Αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης για το τρέχον έτος και μια από μια αισιόδοξες προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα: να καταφέρει να βγει η Ελλάδα στις αγορές μέσα στο 2014.

Το πρώτο -προειδοποιητικό- καμπανάκι της χρονιάς έρχεται από τον Οίκο Pimco. Οπως αναφέρουν στελέχη της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ), η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει το στόχο της να βγει στις αγορές μέσα στο 2014.

Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ πως ο οίκος δεν σκοπεύει να επενδύσει σε ελληνικά χρεόγραφα και θεωρεί απαραίτητα νέα δάνεια στήριξης από την Ευρωζώνη.


Το στέλεχος της Pimco Μάιλς Μπράντσο δηλώνει στην SZ πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές».
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκεια εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%. «Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM» λέει ο Μπράντσο.

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές» υποστηρίζει.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης και την ανάλογη εκτίμηση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο από την Ευρωζώνη.


«Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πιθανότατα πολιτικό κίνητρο» λέει ο Μαρσέλ Φράτσερ, υποστηρίζοντας πως «η Αθήνα δεν θα μπορέσει ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».

mme.gr
3/1/14
----
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin