Tuesday, February 11, 2014

ΥΠΕΞ: Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 11.02.2014)

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014
-
Παρατίθεται δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες:

«Εξ ονόματος της Ελληνικής Προεδρίας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Επιτροπή, τον κ. Sefcovic και όλα τα κράτη μέλη που έλαβαν το λόγο για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξη των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας. Επίσης, για τη θερμή υποδοχή των πρακτικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε η Ελληνική Προεδρία μετά από πέντε εβδομάδες άσκησης των καθηκόντων της.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω το Συμβούλιο και την Επιτροπή για την αλληλεγγύη που επέδειξαν στη φυσική καταστροφή που, δυστυχώς, εξελίσσεται με τους συνεχιζόμενους σεισμούς στην Κεφαλονιά. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελληνική Προεδρία, αλλά εν προκειμένω για την ελληνική Κυβέρνηση, να κινητοποιηθούν οι κοινοτικοί μηχανισμοί, ιδίως το Ταμείο Αλληλεγγύης και το ίδιο φυσικά ισχύει για την πολύ σοβαρή φυσική καταστροφή στη Σλοβενία αλλά και στα σύνορα μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω, μιλώντας, όχι ως Προεδρία του Συμβουλίου, αλλά ως Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ότι στο ζήτημα των γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών, και στην προκειμένη περίπτωση του αραβοσίτου, η ελληνική θέση είναι απολύτως εναντίον της χορήγησης άδειας και, πολύ περισσότερο, απολύτως εναντίον της δυνατότητας να καλλιεργηθούν γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί».
 mfa.gr
11/2/14

--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ (Κεφαλονιά):

---
ΣΧΕΤΙΚΟ (αραβόσιτος TC1507):

1 comment:

  1. General Affairs Council (11.2) - Press Conference....

    A meeting of the General Affairs Council, chaired by the Deputy PM and Foreign Minister Evangelos Venizelos, took place today (11.02.2014) in Brussels.

    The meeting discussed the work programme of the Greek Presidency for the duration of its term, preparations for the European Council meeting on 20-21 March and a European Commission proposal for genetically modifies maize 1507 to be made available on the market for cultivation.

    Find below the video of the Press conference held after the meeting................http://gr2014.eu/news/press-releases/general-affairs-council-112-press-conference
    11/2/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin