Monday, February 10, 2014

Ρ. Δούρου: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου επικαλούμενη σχετική απάντηση που έλαβε το die Linke από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις για επανορθώσεις και για το κατοχικό δάνειο μετά τον Απρίλιο του 2013;» ρωτήθηκε η γερμανική κυβέρνηση από το κόμμα Αριστερά (die Linke) που κατέθεσε επερώτηση στη γερμανική Βουλή σχετικά με τις γερμανικές οφειλές κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο προς την Ελλάδα. «Κανένα σχετικό αίτημα από τότε» ήταν η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης, αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η κ. Δούρου.
Η απάντηση αφήνει άκρως εκτεθειμένη την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αναφέρει η κ. Δούρου και προσθέτει: «Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η επερώτηση της die Linke είχε ως αφετηρία γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα μπορεί με ίσες πιθανότητες επιτυχίας κατά το διεθνές δίκαιο, να προβάλλει την δική της άποψη έναντι της κατηγορηματικής άρνησης του Βερολίνου να αναθεωρήσει τη στάση του».

Η κ. Δούρου υπενθυμίζει ότι από τις 24 Απριλίου 2013, και παρά τη σχετική δέσμευση του τότε υπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Αβραμόπουλου, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση διακομματικής Επιτροπής για το θέμα.

Πρόσφατα μάλιστα, τονίζει η ίδια, με επιστολή του προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να υποβάλλει, όπως έχει τη δυνατότητα από τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

«Γίνεται πλέον όλο και πιο σαφές ότι στο ερώτημα ''αν όχι τώρα, πότε θα υλοποιηθεί η ικανοποίηση του ιστορικά τεκμηριωμένου, νομικά θεμελιωμένου και ηθικά αυτονόητου αιτήματος;'', η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απαντά, ''ποτέ''».
10/2/14
--
-

 -----

-----

-------

 ----

Unser deutscher Mitbewohner ging des Morgens aus dem Haus, sein Zimmer sollten wir aufraumen und sauber halten. Die Reste seines reichlichen Fruhstucks, das wir mit Heisshunger sahen, war mit der Asche seiner Zigaretten bestreut, was wir als eine uns vernichtende Demutigung empfanden.  

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin