Wednesday, February 5, 2014

Giorgio Napolitano: κατά των "εθνικών εγωισμών και του αναχρονιστικού συντηρητισμού"

"Αποστολή της ΕΕ τώρα πια είναι να δείξει πως είμαστε όλοι μαζί στην παγκοσμιοποίηση ως ενωμένο έθνος" είπε ο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. Έδωσε έμφαση επίσης στη σημασία της ισχυρής ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής. Ο Ιταλός πρόεδρος επισκέφθηκε επίσημα το ΕΚ στο Στρασβούργο στις 4 Φεβρουαρίου 2014.
Υποδεχόμενος τον κ. Ναπολιτάνο, ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε "η πολιτική σας είναι πηγή σταθερότητας όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά για όλη την Ευρώπη. Μπορέσατε να καλύψετε το ρήγμα στην ιταλική κοινωνία. Προστατέψατε τη χώρα σας από το λαϊκισμό".


Στην ομιλία του, ο κ. Ναπολιτάνο τόνισε πως πρέπει "να αγωνιστούμε κατά των εθνικών εγωισμών και του αναχρονιστικού συντηρητισμού". "Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Πρέπει να δώσουμε δυνατό μήνυμα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι ηγέτες", προσέθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

"Οι Ευρωπαίοι γυρνούν την πλάτη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει η ανεργία. Πιστεύω όμως πως το δημοκρατικό έλλειμμα του μηχανισμού λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο".

Αντιμέτωπα με αυτή τη δραματική κρίση, τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δίστασαν για πολύ καιρό. Ευτυχώς έχουν αρχίσει να διορθώνουν τη στάση τους".

"Πώς είναι δυνατόν ακόμα και να μιλάμε για το τέλος της ευρωπαϊκής εμπειρίας" διερωτήθηκε, για να προσθέσει ότι "παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, πρέπει να υπερασπιστούμε το ευρώ και να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα".
 europarl.europa.eu
4/2/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin