Monday, March 31, 2014

ΥΠΕΞ: Παρουσία ΥΦΥΠΕΞ Κ.Γεροντόπουλου στην παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Υόρκης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Γεροντόπουλος παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση, που διεξήχθη και φέτος στην 5η λεωφόρο, από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Αμερικάνους πολιτικούς και χιλιάδες ομογενείς μας.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών απηύθυνε ομιλία στην εκδήλωση των διοργανωτών της παρέλασης και το πρωί της Κυριακής, παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό της Αγίας Τριάδος και, στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην προσυγκέντρωση της παρέλασης, όπου δήλωσε τα εξής:

"Οι ομογενείς μας εδώ στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύουν και με τη φετινή παρέλαση εορτασμού της εθνικής επετείου για την επανάσταση του 1821, ότι ξέρουν να τιμούν όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι για τη λευτεριά της πατρίδας. Κρατούν άσβεστη στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό τους, την αγάπη για την Ελλάδα και μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πολέμησαν μαζί στους δυο Παγκόσμιους πολέμους, ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό. Μας συνδέουν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σας ευχαριστούμε, γιατί με την πετυχημένη παρουσία σας σε κάθε τομέα της οικονομικής, επιστημονικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής, βοηθήσατε ώστε να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί στους ξένους για την πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, σας διαβεβαιώνω ότι η κατάσταση βελτιώνεται, ξεπερνάμε την κρίση και σύντομα τα χαμόγελα θα ξαναγυρίσουν στους Έλληνες".

Το απόγευμα της Κυριακής ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε, στην Αστόρια το "Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο", έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Συζήτησε με τον πρόεδρο, Ηλία Τσεκερίδη, και τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της παρέλασης, Πέτρο Γαλάτουλα, τους οποίους συνεχάρη για την άψογη διοργάνωση, ενώ μίλησε και στους ομογενείς που είχαν συγκεντρωθεί για τον καθιερωμένο εορτασμό μετά την παρέλαση.

mfa.gr
31/3/14
-
--
Παρουσία ΥΦΥΠΕΞ Κ.Γεροντόπουλου στην παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη


-----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin